Evenimentul Zilei > International > „Armata ascunsă” a lui Putin. Încearcă Rusia să destabilizeze democrațiile?
„Armata ascunsă” a lui Putin. Încearcă Rusia să destabilizeze democrațiile?

„Armata ascunsă” a lui Putin. Încearcă Rusia să destabilizeze democrațiile?

Într-o declarație recentă, președintele Franței, Emmanuel Macron, a afirmat: Rusia continuă să destabilizeze democrațiile occidentale. Una din țintele acestui atac este armata de troli de la Internet Research Agency din Sankt-Petersburg.

IRA este acuzată că a postat zeci de mii de mesaje, prin conturi false, pentru a influența votul americanilor în favoarea lui Donald Trump. Peste 120 de milioane de alegători au fost vizați în acest mod.

În februarie 2018, procurorul special Robert Mueller, însărcinat cu ancheta privind ingerințele Rusiei, l-a arătat cu degetul pe Evgheni Prigojin și pe alți 13 acoliți ai săi.

În septembrie 2019, departamentul Trezoreriei a emis noi sancțiuni împotriva lui Prigojin, vizând bunuri personale ale acestuia (trei avioane private și un iaht) și firmele sale offshore din Seychelles.

Măsuri mai mult simbolice pentru că Prigojin, în trecut închis pentru furt, cunoscut și sub porecla „bucătarul lui Putin”, continuă să acționeze în deplină impunitate.

„Dacă americanii vor să mă sancționeze, ei bine n-au decât”, a declarat, de altfel, Prigojin, după noile sancțiuni ale Washingtonului.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: