Primarul Clotilde Armand a anunţat că a cerut şi a primit demisia directoarei ADP Sector 1. Totodată primarul declară că va face plângere penală împotriva acesteia pentru abuz în serviciu şi delapidare. Conform primarului, măsura se impune deoarece a folosit resursele instituţiei pentru a-şi construi o anexă la vila sa.

Potrivit site-ului instituţiei, directorul general al ADP Sector 1 este Dumitra Matei.

„Obiceiurile vechi dispar greu. Am cerut şi primit demisia directoarei Administraţiei Domeniului Public Sector 1. Am descoperit că în loc să se ocupe de întreţinerea spaţiilor verzi, folosea resursele instituţiei (materiale, utilaje şi muncitori) pentru a-şi construi o anexă la vila ei. Astăzi voi înainta către procurori plângerea penală pentru abuz în serviciu şi delapidare.Să fie foarte clar pentru toți angajații: toleranță zero la corupție în Primăria Sectorului 1″ , a scris Clotilde Armand pe Facebook.

În contextul toleranței zero, primarul declară:

„În această ‘importantă operaţiune’ este implicat şi fratele unui lider de sindicat, apropiat de fostul primar, angajat al ADP, care contestă deciziile de reorganizare a primăriei şi strânge semnături pentru un fel de pseudo-referendum de demitere a primarului”, a subliniat Clotilde Armand.

Postarea continuă șirul de „deconspirări”, făcute de energicul primar, ale apropiaților fostului primar sau ale PSD-ului.

Dar, se pare, asta nu a împiedicat primarul Sectorului 1 să-și aroge acțiuni ale fostei conduceri PSD. Clotilde Armand a postat pe Facebook drept realizări în mandatul său, proiecte din vremea administrației PSD pe care, atât ea, cât și colegii săi din USR, le-au respins la vremea respectivă.

Iar replica nu a întârziat.

„Acestea sunt proiecte pe care nici nu le-a citit, darămite să le voteze. Din contră, USR a votat împotrivă la toate proiectele propuse în 4 ani. Astăzi se laudă că a construit scoli, mai exact Școala Gimnazială Nr. 179, care „a fost extinsă cu 200 de locuri”. Atâta lipsă de onestitate şi atâta manipulare rar mi-a fost dat să văd! Construcția modulară e finalizată din septembrie 2020, doamna doar a semnat recepția finală cu o întârziere de 9 luni!!!!!” a scris Daniela Popa, consilier local.