Evenimentul Zilei > Social > Arhiva EVZ. Cum s-au pocăit și renunțat la lăutărie Gabi Luncă și Ion Onoriu
Arhiva EVZ. Cum s-au pocăit și renunțat la lăutărie Gabi Luncă și Ion Onoriu

Arhiva EVZ. Cum s-au pocăit și renunțat la lăutărie Gabi Luncă și Ion Onoriu

Articolul de deschidrere al „Bulinei roșii”, din 11 noiembrie 1992, anunța în premieră națională cum îndrăgiții lăutari Gabi Luncă și Ion Onoriu s-au pocăit definitiv.

 Cititorii „Evenimentului zilei” erau informați astfel că cei doi artiști, adepți de mai mult timp ai Cultului Penticostal, au anunțat că își vor abandona carierele artistice pentru a se dedica în exclusivitate credinței lor.

Reporterul EVZ de pe atunci, Ion Zubașcu, relata că biserica unde cei doi au făcut acest legământ de credință, situat pe strada Munții Gurghiului, din Capitală, aduce mai mult cu o sală de sport decât cu un lăcaș de cult și că slujbele sunt un fel de cenaclu biblico-artistic.

INFO

Gabi Luncă și-a ținut promisiunea și, de atunci, admiratorii săi au putut-o asculta doar pe discuri, casete și CD-uri. La fel și partenerul său de scenă Ion Onoriu, care a decedat în 1998.

CV

Ion Zubașcu a fost șeful secției „Culte” a „Evenimentului zilei” și, ulterior, a ocupat aceeași poziție și la cotidianul „România liberă”. În tinerețe, posesor al unei voci superbe, Zubașcu a fost membru activ al Cenaclului Flacăra, condus de Adrian Păunescu. A murit în anul 2011, la numai 62 de ani.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: