Evenimentul Zilei > Actualitate > Arheologii au descoperit un MOZAIC vechi de 2.400 de ani cu un MESAJ NĂUCITOR | FOTO
Arheologii au descoperit un MOZAIC vechi de 2.400 de ani cu un MESAJ NĂUCITOR | FOTO

Arheologii au descoperit un MOZAIC vechi de 2.400 de ani cu un MESAJ NĂUCITOR | FOTO

Arheologii din Turcia au primit un sfat înţelept de la strămoşi prin intermediul unui mozaic antic grecesc, vechi de 2.400 de ani. Mozaicul a fost descoperit în provincia grecească Hatay, din apropierea graniţe cu Siria, şi arată un schelet care are lângă el o sticlă de vin şi o pâine, alături de mesajul: “Fii vesel, bucură-te de viaţă”.

Se crede că mozaicul cu “scheletul nechibzuit” ar fi aparţinut unei familii înstărite, fiind aşezat în sala de mese. Potrivit arheologilor de la Muzeul Hatay, mozaicul provine din oraşul antic Antioch.


Foto: twitter.com/OptimoPrincipi"Două lucruri erau importante pentru oamenii aparţinând clasei superioare din timpul perioadei romane pentru socializare: baia şi cina”, a declarat arheologul Demet Kara, potrivit The Independent. Există un mozaic similar în Italia, însă acesta este mult mai complet.

Oraşul antic Antioch a fost construit în secolul al treilea î. Hr şi se crede că a fost primul loc în care urmaşii lui Iisus au fost numiţi creştini. Hatay este cunoscut pentru colecţia sa vastă de mozaicuri din perioada romană.