Evenimentul Zilei > Actualitate > Un arheolog egiptean, BÂNTUIT de MUMII. Ce păţeşte acesta atunci când doarme
Un arheolog egiptean, BÂNTUIT de MUMII. Ce păţeşte acesta atunci când doarme

Un arheolog egiptean, BÂNTUIT de MUMII. Ce păţeşte acesta atunci când doarme

Argheologul Zahi Hawassde spune că este bântuit atunci când doarme de vise blestemate, de mumii. Toate acestea au început să i întâmple după ce a deschis un sarcofag, titrează Express.

Blestemul faraonilor, se presupune, că este o vraja care ar fi aruncată pe oricine care deranjează mumia unui personaj egiptean important. Acest blestem ar provoca boală sau chiar moarte. De la mijlocul secolului al XX-lea, mulți istorici susțin că blestemul este real, datorită circumstanțelor inexplicabile care apar după deschiderea acestor morminte.   

Zahi Hawass este un arheolog egiptean și fost ministru de stat pentru antichități, care susține că a descoperit Valea Mumiei de Aur din Bahariya și a experimentat blestemul în direct.  Imensul "cimitir" al Deşertului de Vest găzduiește mai mult de 10.000 de mumii

"El a fost bântuit în visele sale de către cei doi copii mumificați, după ce i-a expus într-un muzeu".  "La început, doar chipurile mumiilor au apărut. Dar mai târziu, el visa cum își extindeau brațele spre gât".  La începutul acestei luni, în documentarul de pe Netflix, a arătat cum șase arheologi au murit misterios la doar câteva luni după deschiderea unui vechi sarcofag.

Moartea ar fi fost provocată de același blestem aruncat de faraoni.  Astăzi, arheologii poartă măști de protecție atunci când intră în aceste locuri.  Ei știu că bacteriile care sunt active în materie organică descompusă pot intra în răni deschise și pot răspândi infecția, notează Express.