Todea o obținut o carte de muncă falsă pe care a folosit-o pentru a încasa pensie. Pentru instigare la fals material în înscrisuri oficiale el a fost condamnat la două luni de închisoare cu suspendare, scrie Alba24.
Pentru cartea de muncă, Argentin Todea, în vârstă de 43 de ani, i-ar fi dat unuia dintre falsificatorii 10 metri cubi de scândură. 
Procurorii au demarat ancheta în anul 2010. Potrivit acestora, în cartea de muncă falsă, Argentin Todea figura că ar fi lucrat la C.N.U. Bucureşti, Sucursala Măgurele, în perioada 1989-2002, ca muncitor subteran în grupa I de muncă.

  • Cei trei moţi care au ajuns la răniţii din Apuseni vor deveni cetăţeni de onoare ai judeţului Cluj

Todea a recunoscut şi a regretat faptele comise şi a primit închisoare cu suspendare.

Acesta a mai fost inculpat într-un alt dosar, la Judecătoria Cîmpeni, în 2011, pentru lovire. Instanţa a decis încetarea procesului şi a dispus ca acesta să-i plătească victimei 500 de lei daune materiale.

Argentin Todea, Gheorghe Giurgiu şi Gheorghe Trif din comuna Horea, au fost primele persoane care au ajuns la victimele accidentului aviatic din Apuseni, din 20 ianuarie.
Avionul de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine. În urma accidentului, pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion și-au pierdut viața.

În memoria studentei decedate, toți cei care vor să-i aducă un omagiu, se pot alătura comunității RESPECT Aura Ion.

CITIȚI ȘI:

  • RESPECT, AURA ION! Zeci de mii de români sunt FURIOŞI pe AUTORITĂŢI
  • Accidentul aviatic din Munții Apuseni. Aura Ion nu ar fi trebuit să facă parte din echipa medicală
  • Studenta care a murit în ACCIDENTUL aviatic din Apuseni era VOLUNTARĂ în cadrul programului de transplant
  • TRAGEDIA DIN APUSENI. GALERIA EROILOR care şi-au riscat viaţa PE GRATIS. Doctorul care era în CONCEDIU FĂRĂ PLATĂ în timpul misiunii
  • Primele rezultate ale autopsiei. Pilotul Adrian Iovan şi studenta de la Medicină au murit de FRIG
  • ACCIDENTUL AVIATIC din Apuseni. Tatăl studentei care a murit: "Sunt sfâşiat de durere"

Te-ar putea interesa și: