Evenimentul Zilei > Actualitate > Bomba în „Dosarul Vânătorilor” vine abia acum! Numele unui „greu” al PSD apare în dosar
Bomba în „Dosarul Vânătorilor” vine abia acum! Numele unui „greu” al PSD apare în dosar

Bomba în „Dosarul Vânătorilor” vine abia acum! Numele unui „greu” al PSD apare în dosar

Pentru încălcarea legislației, șeful Serviciului Arme şi Muniţii din cadrul IPJ Caraş-Severin, Radu Ştefan, a fost reţinut pentru 24 de ore în dosarul Vânătorilor. Patru persoane au fost reținute, dintre care doi polițiști.

UPDATE 2 – Numele fostului secretar general al PSD și fost ministru al Apărării și interimar la MAI, Mihai Fifor, ar apărea în dosarul de corupție de la Poliția din Caraș-Severin, potrivit Digi 24.

Numele lui Fifor ar fi apărut în discuția dintre două persoane implicate în dosar, alături de numele liderului PSD Ion Mocioalcă.


Update 1: Prefectul din Caraș-Severin, Matei Lupu, și-a dat demisia din funcție după ce a fost plasat sub control judiciar, a anunțat ministrul de Interne Marcel Vela. Prefectul este cercetat alături de mai mulți polițiști din județ.

Aceștia sunt bănuiți că au dat permise de port-armă contra cost, fără ca cei care le solicitau să treacă printr-o examinare serioasă.


Știrea inițială: Și prefectul judeţului Craș-Severin, Matei Lupu, este suspectat de abuz în serviciu, după ce ar fi intervenit în favoarea unor persoane care voiau să obţină arme. El se află sub control judiciar pentru 60 de zile.

DIICOT îi acuză pe cei doi că au format un grup infracţional organizat, împreună cu un ofiţer de poliţie şi trei agenţi. Aceştia ar fi intervenit în favoarea unor persoane care voiau să obţină arme, dar nu participau la cursurile obligatorii. Înainte de susţinerea examenului, poliţiştii furnizau subiectele celor care le ofereau şpagă, spun ofiţerii DIICOT.

Totodată, suspecţii sunt acuzaţi că favorizau persoane cu funcţii importante, care deţineau deja arme şi încălcau legislaţia privind regimul armelor şi muniţiilor. 30 de suspecţi şi inculpaţi din şase judeţe au fost audiaţi şi la această oră de anchetatori, în scandalul armelor, scrie Antena3.