Inspectorul general a ISJ Constanța, Petrică Miu, a stat de vorbă, personal, cu elevul bătut și cu mama lui, a discutat cu directorul școlii generale în care a avut loc incidentul și a strâns, încă de ieri, documentele și alte înscrisuri care pot duce la soluționarea scandalului din unitatea de învățământ. Pe de altă parte, Protecția Copilului Constanța a efectuat o anchetă socială la familia elevului agresat pentru  stabili cauzele comportamentului său violent. El  a fost bătut, într-o pauză, pe holul școlii de trei femei care au vrut să se răzbune după ce copiii lor, au fost victimele agresivității lui.

În ultimele șase luni, mai mulți părinți ar fi depus reclamații la conducerea școlii Dan Barbilian împotriva băiatului de aproape 14 ani. Singura soluție, consilierea psihologică, a fost, atunci, refuzată de mama elevului. Având sub 18 ani, nu poate fi exmatriculat pentru că în România învățământul este obligatoriu. Nici transferat la altă școală nu poate fi decât cu acordul părinților, a explicat inspectorul general al ISJ Constanța, Petrică Miu. Fiind un elev problemă i se mai scăzuse nota la purtare fiind lăsat și repetent. După incidentul din urmă cu două zile, șeful învătământului constănțeran a stat de vorbă cu mama copilului agresa, femeia acceptând astfel consilierea psihologică.

Ea ar fi recunoscut că fiul ei are și acasă momente în care devine violent. Este vorba de o familie mixtă, mamă româncă, tată sirian, cei doi copii, băiat și fată, fiind născuți în Siria. Au venit în România în urma conflictului din Siria. Băiatul ar fi fost crescut, în Siria, de bunicul său, care între timp a decedat, potrivit lui Petrică Miu.Șeful ISJ Constanța susține că “sunt chestiuni foarte delicate și foarte greu de gestionat, mai ales când se constată că se ajunge la transferul problemelor din familie, în școală”.

La rândul ei, directorul școlii Dan Barbilian, Doina David, spune că dezaprobă și nu tolerează comportamentul agresiv, cu atât mai mult al părinţilor, care sunt consideraţi parteneri principali şi beneficiari secundari ai procesului de învăţământ.”În jurul orelor 13.00 mamele a doi elevi ai clasei a V-a, au solicitat accesul în școală pentru a depune plângeri la adresa comportamentului violent al unui coleg de clasă asupra copiilor dumnealor. Profitând de faptul că elevii erau în timpul recreației, mamele au mers pe holul instituției întâlnind elevul în cauză. După o discuție purtată cu acesta, s-a iscat o altercație între cei trei. Profesorul de serviciu a intervenit cu promptitudine, despărțindu-i. În scurt timp, la fața locului au ajuns directorul adjunct, gardianul și alte cadre didactice care au scos din incinta școlii mamele agresive”, informează Doina David.

Reprezentantul secției de poliție, mama, inspectorul școlar de sector și un echipaj SMURD au ajuns aproximativ în același timp la sediul școlii, potrivit conducerii. “Cazul a fost preluat de poliție pentru cercetări, conducerea instituției punând la dispoziție înregistrările camerelor de luat vederi, informații detaliate cu privire la incident și oferind tot sprijinul necesar”. Polițiștii au reușit să identifice mamerle care l-au agresat pe elevul violent. Cele trei femei cu vârste cuprinse între 29 și 37 de ani din Constanța au fost reținute seara trecută. Aduse la instanță cu propunerea de arestare preventivă pentru loviri și alte violențe, mamele au spus că l-au agresat pentru a-și apăra copiii. Judecătorul a dispus, în urmă cu câteva minute, arest la domiciliu, pe 30 de zile, pentru cele trei femei.