ArcelorMittal Iaşi, în şomaj tehnic

ArcelorMittal Iaşi, în şomaj tehnic

Conducerea combinatului siderurgic Arcelor Mittal Iaşi a decis astăzi să trimită în şomaj tehnic 140 din cei 523 de angajaţi, timp de o săptămână.

În urma disponibilizărilor colective în combinat s-a produs o reorganizare a secţiilor, iar de la patru secţii de producţie s-a trecut la două. Practic, va fi sistată temporar activitatea uneia din cele două secţii de producţie rămase.

Sindicaliştii ieşeni au încercat astăzi să smulgă promisiuni de la Ionel Borş, senior manager al Arcelor Mittal.

 „Am discutat cu domnul Ionel Borş, i-am explicat că este discriminatoriu ca oamenii de la Iaşi daţi în şomaj tehnic să primească 75% din salariu, plus sporuri, iar cei de la Arcelor Mittal Galaţi să ia 85% din salariu, plus sporuri. Ne-a spus că nici la Galaţi nu există un acord scris şi că va încerca să obţină şi pentru noi aprobări de la patronat, astfel încât să fie plătit şomajul tehnic la fel ca la Galaţi. Săptămâna viitoare angajaţii unei secţii vor fi în şomaj tehnic, nu ştim ce va fi după, avem ceva comenzi, dar aşteptăm să se strângă mai multe”, a declarat Constantin Rotaru, liderul sindicatului „Virgil Săhleanu”.

Ne puteți urmări și pe Google News