Raed Arafat intervine în scandalul momentului pentru a calma spiritele și oferă românilor informații prețioase destinate să le alunge temerile legate de riscul de infectare după contactul cu diferite pachete livrate de FAN Courier.

După ce 24 de angajați FAN Courier pe poziția de manipulant marfă în depozitul din Ștefănești au fost infectați cu COVID – 19, șeful DSU a declarat marți seară la Digi24 că riscul persoanelor intrate în contact cu pachete livrate prin această companie este extrem de mic.

„Riscul sa se transmita prin colete e minimal. Mai mare riscul e daca te intalnesti cu cineva, daca e schimb de aerosoli, particule, dar nu prin colete.

E bine dupa ce ai manipulat coletul, ai deschis ambalajul, sa te dezinfectezi, iar ambalajul sa fie aruncat. Dupa ce ai manipulat orice din afara, e foarte bine sa te speli pe maini, sa te dezinfectezi”, a declarat Raed Arafat.


Compania de curierat Fan Curier a anunțat că un număr de 24 de manipulanţi marfă angajaţi la depozitul din Ştefăneşti au fost testaţi pozitiv cu noul Coronavirus și au emis un comunicat de presă prin care explică măsurile luate în acest context.

„Majoritatea angajaţilor testaţi pozitiv erau deja în izolare la momentul efectuării testelor şi toţi contacţii direcţi ai acestora au fost izolaţi şi au intrat în carantină la domiciliu pentru 14 zile, conform protocolului medical în vigoare. Personalul izolat reprezintă un procent mic din totalul personalului care activează în Hub-ul din Ştefăneşti

În plus, echipele din depozitul Fan Courier sunt autonome şi nu interacţionează, astfel că riscul de infectare între echipe este minim. Activitatea companiei se desfăşoară la parametri normali, echipele Fan Courier fiind pregătite anterior pentru un astfel de scenariu. Pentru siguranţa sanitară a angajaţilor vom intensifica controlul şi triajul epidemiologic”, a declarat Cornel Morcov, chief commercial officer al companiei.

„Ne preocupă starea de sănătate a membrilor echipei Fan Courier şi suntem conştienţi că, acum, avem o responsabilitate suplimentară în relaţia cu beneficiarii serviciilor noastre.

De aceea, întreg depozitul Ştefăneşti a fost dezinfectat deja printr-o procedură cu nebulizare şi am transmis tuturor colegilor din ţară informaţii despre măsurile pe care le pot lua în mod independent, în scopul limitării oricăror riscuri de infectare pentru ei, familiile lor şi colegi.

Prin intermediul managerilor zonali, monitorizăm permanent situaţia absenţelor medicale”, a mai dat asigurări și George Tăchescu, chief operations officer Fan Courier.