Fly Dubai, varianta spațială. Arabul ce a gătit ca la Dubai în cosmos se întoarce în deșertul natal

Fly Dubai, varianta spațială. Arabul ce a gătit ca la Dubai în cosmos se întoarce în deșertul natal

Hazzaa AlMansoori, primul astronaut din Emiratele Arabe care a participat la o misiune pe Staţia Spaţială Internaţională, se întoarce azi pe Pământ, după opt zile

Astronautul, devenit un erou în Emirate, va aterizeza în jurul orei 11:00 GMT în stepa kazahă, alături de americanul Nick Hague şi de rusul Alexei Ovtchinine, care au supravieţuit unei tentative ratate de lansare anul trecut.

Dacă Hague şi Ovtchinine încheie misiuni de 203 zile pe ISS, Hazzaa AlMansoori a pus piciorul la bordul ISS în data de 25 septembrie. Cei doi astronauţi alături de care AlMansoori a ajuns pe staţia spaţială, rusul Oleg Skripotchka şi americanca Jessica Meir, vor reveni pe Pământ la primăvară.

La 35 de ani, Hazzaa AlMansoori a introdus Emiratele Arabe Unite în micul club al ţărilor arabe care au trimis oameni în spaţiu, după Arabia Saudită în 1985 şi Siria în 1987. El este însă primul astronaut arab care a ajuns pe ISS.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ales dintre 4.022 de candidaţi, acest fost pilot de vânătoare a aflat abia în septembrie 2018 că a fost preferat pentru această misiune.

La bordul ISS, AlMansoori a desfăşurat o serie de experimente asupra percepţiei timpului şi a organizat o seară culinară arabă, îmbrăcat cu portul tradiţional arab. De asemenea, el a fotografiat din spaţiu Emiratele Arabe Unite şi Mecca, oraşul sacru al Islamului, postând apoi imaginile pe Twitter.