Evenimentul Zilei > Actualitate > Despre apucăturile ORGANELOR: Adeverinţă de la MILIŢIE pentru a purta părul lung şi barbă. Foto în articol
Despre apucăturile ORGANELOR:  Adeverinţă de la MILIŢIE  pentru a purta părul lung şi barbă. Foto în articol

Despre apucăturile ORGANELOR: Adeverinţă de la MILIŢIE pentru a purta părul lung şi barbă. Foto în articol

Este bine ca din când în când să reamintim (cu ajutorul celor care au trăit acele vremuri), despre apucăturile Partidului Comunist Român (PCR), pentru că nu se ştie niciodată... De exemplu, ORGANUL, nu suporta pe cei care, cu mare greutate, îşi făceau rost de blue jeans, dar şi pe cei care îndrăzneau să poarte plete sau barbă.

Înainte de ’89, nu aveai voie să-ți lași barbă și nici părul lung. Practic, nu exista nici o explicație oficială. Cei de la Miliţie foloseau un truc ieftin pentru a-i tunde pe rebeli.

Iată reţeta Miliţiei: te legitima, iar în buletin nu apăreai cu plete sau barbă. Şi asta deoarece atunci când mergeai să-ţi faci buletinul cei care îţi făceau poze nu  te fotografia dacă aveai plete sau barbă. În concluzie, noua înfăţişare, cea cu plete sau barbă, nu corespundea cu cea din buletin, aşa că la tuns şi ras dacă mai doreai să işi pe stradă sau la un ceai.

Model de adeverinţă:

Imagini pentru Adeverinţă de la  miliţie pentru a purta părul lung

Sursa: google.ro