Aproape toate biletele pentru Cupa Mondială s-au vândut: „Lumea aşteaptă cu nerăbdare”. Mesaj pentru activiștii care cer boicotarea turneului

Aproape toate biletele pentru Cupa Mondială s-au vândut: „Lumea aşteaptă cu nerăbdare”. Mesaj pentru activiștii care cer boicotarea turneului Sursa foto. Twitter

Peste 97% din biletele scoase la vânzare pentru Cupa Mondială din Qatar au fost deja achiziționate de iubitorii de fotbal. Anunțul a fost făcut de șeicul Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani. El a adăugat că cei ce doresc să boicoteze primul turneu mondial de fotbal organizat de un stat din Orientul Mijlociu nu au motive justificate. Mai mulți activiști au solicitat boicotarea Cupei Mondiale pe motiv că drepturile civile nu sunt respectate în această țară.

Activiștii pentru drepturi civiile din mai multe state au afăcut un apel la echipele de fotbal și la oficialii acestora să boicoteze turneul final al Campionatului Mondial din Qatar. Cupa Mondială la fotbal care va începe pe 20 noiembrie este prima care se desfășoară într-o țară din Orientul Mijlociu. Activiștiii civili reclamă modul în care sunt tratați lucrătorii străini şi legile sociale restrictive din micuțul stat arab.

În acest context, ei au solicitat echipelor şi oficialilor să boicoteze turneul. Șeicul Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani nu este de acord cu aceste susțineri și spune că oricum nu au avut succes. Potrivit spuselor sale, aproape toate biletele pentru meciurile programate între 20 noiembrie și 18 decembrie au fost deja epuizate.

„Motivele invocate pentru boicotarea Cupei Mondiale de fotbal nu sunt întemeiate. Există multă ipocrizie în aceste atacuri, care ignoră tot ce am realizat noi. Sunt colportate de foarte puţini oameni, în cel mult zece ţări, care nu sunt reprezentative pentru restul lumii. Este sincer regretabil. Realitatea este că lumea aşteaptă cu nerăbdare turneul. Mai bine de 97% dintre bilete au fost vândute”, a afirmat şeicul Mohammed.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reprezentanții mai multor echipe participante, precum Anglia, Australia, Danemarca şi Olanda, au menţionat situaţia dificilă a lucrătorilor migranţi în Qatar. Conducerea țării a luat, însă, o serie de măsuri și a introdus reforme în favoarea imigranților. Între altele au fost eliminate restricțiile de a părăsi țara sau de a schimba locul de muncă fără aprobarea angajatorilor. Acesta este unul dintre cele mai dăunătoare aspecte ale sistemului Kafala, care permitea numeroase abuzuri.

Sursa foto. Wikipedia

Qatar a făcut reforme în favoarea imigranților

Anul trecut, guvernul Qatarului a negat afirmaţiile dintr-un raport al organizaţiei pentru drepturile omului Amnesty International, conform căruia mii de lucrători migranţi sunt exploataţi.

„De ce acuzăm în mod sistematic guvernul nostru pentru aceste probleme, în timp ce în Europa, cel mai mic incident este pus pe seama companiei? Cred că există oameni care nu acceptă că o ţară mică din Orientul Mijlociu găzduieşte un astfel de eveniment global”, a spus șeicul Mohammed.

De menționat că FIFA a transmis echipelor participante să se concentreze pe fotbal, în Qatar, şi să nu lase sportul atras în „bătălii” politice sau ideologice. Mesajul a fost criticat de Amnesty International, care a cerut FIFA să înfiinţeze un fond de indemnizaţie pentru muncitorii migranţi din Qatar care au suferit încălcări ale drepturilor omului, conform Digisport.