Acuzații de furt pentru Apple. Ceasurile inteligente, scoase de la vânzare

Acuzații de furt pentru Apple. Ceasurile inteligente, scoase de la vânzare Sursa foto: Arhiva EVZ

De vineri, Apple nu va mai putea vinde cele mai recente modele de smartwatch. Ordinul vine după ce s-ar fi descoperit că gigantul tehnologic ar fi copiat o tehnologie medicală brevetată de la compania biotehnologică Massimo

Apple va fi forțată să oprească vânzarea ceasurilor inteligente în SUA din cauza unor acuzații potrivit cărora dispozitivele funcționează pe baza unei tehnologii furate.

Magazinele Apple nu vor mai vinde cele mai recente modele Series 9 și Ultra 2 începând cu ora 17:00 EST. Astfel, singurul model disponibil în SUA va fi modelul de buget SE al companiei. În aceste condiții compania ar putea pierde până la 200 de milioane de dolari.

Apple ar putea pierde până la 200 de milioane de dolari

Ordinul vine după ce s-a descoperit că Apple a copiat o tehnologie medicală brevetată de la compania biotehnologică Massimo, cu sediul în California. Interdicția dictată inițiat pe 26 decembrie, a fost ridicată o zi mai târziu după ce compania americană a făcut apel.

Ne puteți urmări și pe Google News

Procedurile juridice afectează doar vânzările Apple Watch în SUA, care reprezintă 42% din veniturile sale globale. Unul din trei ceasuri Apple vândute la nivel mondial este vândut în SUA. Reprezentanții companiei au susținut că este foarte probabil să câștige apelul.

Serviciul vamal și de protecție a frontierelor din SUA a declarat că Apple poate continua să vândă dispozitivele între timp dacă reproiectează și înlocuiește hardware-ul, un proces care ar putea dura luni de zile. Potrivit documentelor din instanță, gigantul tehnologic intenționează să elimine tehnologia de pe smartwatch-urile în cauză.

Apple acuzat de furt intelectual

Sursa foto: Arhiva EvZ

Modificarea va dura cel puțin trei luni

Ben Bajarin, directorul executiv al firmei de analiză Creative Strategies, a declarat că Apple va dezactiva probabil funcțiile de identificare a saturației de oxigen din sânge de pe cele două modele, mai degrabă decât să înceteze să le mai vândă. Rapoartele au sugerat că, odată cu înlocuirea hardware-ului de către Apple, compania va avea nevoie de cel puțin trei luni pentru a produce și livra smartwatch-urile corectate.

Masimo a acuzat Apple că a inițiat discuții pentru un potențial parteneriat în 2013, doar pentru a fura ideea startup-ului biotehnologic și pentru a racola o parte dintre inginerii săi. Compania cu sediul în Irvine a fost pionierul unei tehnologii care emite în mod constant lumină prin piele pentru a monitoriza saturația de oxigen din sânge.

Tehnologia Apple proiectează lumină roșie și infraroșie apropiată (IR) în țesutul perfuzat de sânge. Potrivit site-ului web al companiei, Masimo deține mii de brevete în domeniul sănătății și al consumatorilor.

Apple acuzat de furt intelectual

Sursa foto: Arhiva EvZ

Apple a oprit vânzările pe 18 decembrie

Gigantul american a decis să oprească vânzările pe 18 decembrie, în încercarea de a "lua măsuri preventive pentru a se conforma în cazul în care hotărârea va fi menținută".

„Apple nu este deloc de acord cu ordinul și urmărește o serie de opțiuni legale și tehnice pentru a se asigura că Apple Watch este disponibil pentru clienți', a precizat compania într-un comunicat din decembrie.

Interdicția a intrat în vigoare la 24 decembrie. A lăsat apoi decizia în seama administrației Biden, care a optat să nu se opună prin veto unei hotărâri privind încălcarea brevetelor.

Este rar ca un președinte să se opună prin veto unei decizii a ITC. Dar Apple a beneficiat de o astfel de intervenție în trecut. Probabil că avea mari speranțe că acest lucru s-ar putea întâmpla din nou.

Apple a depus apoi o moțiune de urgență la Curtea de Apel din SUA în încercarea de a întrerupe interdicția. Interdicție care a intrat în vigoare la 28 decembrie, permițând comercianților cu amănuntul să reia vânzările. Cu toate acestea, mișcarea a fost temporară, iar vânzările au fost din nou oprite, potrivit Dailymail.