Editura Evenimentul si Capital

APEL pentru SALVAREA EUROPEI. „CEREM tuturor EUROPENILOR să ni se alăture și să REFUZE FANTEZIA UTOPICĂ a unei LUMI MULTICULTURALE”. Istoria ALTFEL decât o înveți la școală

Autor: | | 2 Comentarii | 7871 Vizualizari

O ideologie totalitară sufocă de ani de zile orice dezbatere deschisă despre viitorul Europei. Oricine încearcă să ridice obiecții cu privire la dogmele infailibile ale corectitudinii politice, multiculturalismului și diversității este pus la zid de formidabila inchiziție a democrației liberale care domină atât lumea politicii europene, cât și mass-media internațională.

Apoi, îndată ce i-a fost pusă eticheta de rasist sau pupător de moaște, după caz, rebelul observă că puțini mai îndrăznesc să-l publice sau să-l invite la vreo dezbatere. Aproape dispare pur și simplu ca persoană publică, așa cum se întâmpla cu cei fugiți peste granițe în vremea lui Ceaușescu.

Dar oamenii care-și asumă statutul de oaie neagră și spun ce gândesc indiferent de consecințele pe care trebuie să le suporte nu pot fi supuși atât de ușor. Amenzile pentru incitare la ură nu se pot compara cu gulagurile și spitalele de psihiatrie comuniste.

Cu toate astea, exact ca în ultimii ani ai comunismului românesc, intelectualii disidenți au început să-și manifeste revolta prin scrisori colective.

Cel mai bun exemplu este „Declarația de la Paris. Europa în care putem crede”. Manifestul, dat publicității anul trecut și semnat de 13 dintre cei mai valoroși gânditori conservatori ai zilelor noastre, printre care Rémi Brague, Roger Scruton, Robert Spaemann sau Ryszard Legutko, vorbește deschis despre marea problemă a Uniunii Europene- prăpastia uriașă dintre guvernați și guvernanți, dintre elite și oamenii obișnuiți.

„Europa, cu toată bogăția și măreția sa, este amenințată de o falsă înțelegere de sine. Această falsă Europă se auto-reprezintă drept o împlinire a civilizației, dar, în realitate, casa ne va fi confiscată. Falsa Europă apelează la exagerări și distorsiuni ale virtuților autentice ale Europei, în vreme ce rămâne oarbă la propriile vicii.

Mulțumită de sine, caricaturizându-ne partizan istoria, această falsă Europă este pornită fără preget împotriva trecutului. Cei ce o propun sunt orfani prin propria opțiune; ei presupun că a fi orfan – că a fi lipsit de (a)casă – e o reușită nobilă. În acest fel, falsa Europă se laudă pe sine ca fiind apogeul unei comunități universale, dar care nu e nici universală și nici comunitate”.

Aceste elite mândre că nu au nici neam, nici lege, reprezintă adevăratul pericol pentru popoarele Europei. “Ne apropiem de o fundătură. Cea mai mare amenințare la adresa viitorului Europei nu este nici aventurismul rusesc, nici imigrația musulmană.

Adevărata Europă este supusă riscului din pricina strânsorii sufocante pe care falsa Europă o exercită asupra imaginației noastre. Națiunile noastre și cultura împărtășită sunt înlocuite de iluziile asupra a ceea ce Europa este și ar trebui să fie”.

Manifestul respinge fățiș ideologia neo-marxistă a generației 1968, care conduce acum Europa: ”Falsa Europă se laudă cu un devotament fără precedent față de libertatea umană. Această libertate este, însă, foarte partizană. Se prezintă drept o libertate față de orice fel de constrângeri: libertatea sexuală, libertatea de expresie, libertatea de a fi tu însuți.

Generația 1968 le privește drept victorii prețioase asupra unui regim atot-puternic și opresiv.” În fapt, însă, toate aceste libertăți nu fac decât să distrugă fundamentul social.

„Pentru cele mai tinere generații ale Europei, însă, realitatea este mai puțin poleită. Hedonismul libertin adeseori duce la plictiseală și la o profundă lipsă de sens. Legătura căsătoriei a fost slăbită. În apa tulbure a libertății sexuale, dorințele profunde ale tinerilor noștri de a se căsători și de a alcătui familii sunt adeseori distruse.

O libertate care alienează dorin'ele cele mai profunde ale inimii devine un blestem. Societățile noastre par să se prăbușească în individualism, izolare și derivă. În loc de libertate, suntem condamnați la conformismul vid al unei culturi mânate de consumism și media.

E datoria noastră să spunem adevărul: generația 1968 a distrus, dar nu a construit la loc. Ea a creat un vacuum acum umplut de social media, turism ieftin și pornografie.”

Fără să o enunțe explicit, semnatarii manifestului par să creadă că această libertate a instinctelor ascunde un joc totalitar. „În același timp în care auzim laude despre o libertate fără precedent, viața europeană este din ce în ce mai sufocată de norme.

CTP arunca BOMBA despre Dragnea! De ce s-a dat bolnav tocmai acum?!?

Pagina 1 din 2


Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Tag-uri: APEL, salvarea, europeiStirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI