APEL. Cercetătorii români caută TINERI ADOPTAȚI

APEL. Cercetătorii români caută TINERI ADOPTAȚI

Cercetătorii români caută tineri adoptați dispuși să-și împărtășească, sub anonimat, povestea vieții. Dacă cunoașteți cazuri, sau dacă sunteți adoptați, nu ezitați să comunicați mai departe.

Un cadru didactic de la Facultatea de Sociologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara coordonează o cercetare empirică a vieții tinerilor adoptați. Lect.univ.dr. Melinda Dincă a lansat, vineri, un apel public în acest sens: ”Dă voce experienței adopției în cartea Povești de Viață”. Concret, în perioada  15 mai – 15 iunie  are loc etapa empirică a cercetării științifice „Istorii de viață ale tinerilor români adoptați”.

”Cercetarea cuprinde interviuri biografice cu persoane adulte (în vârstă de +18 ani) care au suferit trauma abandonului și sunt adoptate. Interviurile se realizează sub protecția confidențialității și anonimatului, într-un cadru protejat, demn și riguros științific.  La finalul cercetării vom publica volumul ”Povești de viață ale tinerilor adoptați” adresat familiilor adoptive, dar si specialiștilor și cercetătorilor”, arată Melinda Dincă.

Persoanele interesate să împărtășească povestea adopției lor, pot lua legătura direct cu echipa de cercetare, la adresa de email: melinda.dinca@e-uvt.ro. ele sunt invitate, de asemenea, să participe la conferința tematică ce va avea loc la începutul lunii viitoare.  Participarea celor adoptați este gratuită, spre deosebire de cercetători sau practicieni, care plătesc o taxă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Departamentul de Asistență Socială al Universității de Vest din Timișoara prin Centrul de Asistență Socială și Cercetare a Interacțiunii Copil-Părinte, în parteneriat cu universități din SUA, Cluj, Iași Sibiu și București și cu mai multe direcții pentru protecțiacopilului din țară, organizează în data de 2 iunie, conferința “Tineri Români Adoptați pe Întreg Mapamondul (TRAIM).

Conferința se adreasează tuturor celor interesați sau implicați în adopții: tineri și copii adoptați, părinți adoptivi sau atestați în vederea adopției, profesioniști, cercetători și universitari, precum și studenți preocupați de domeniul adopției copilului.