Apare o nouă companie de asigurări RCA în România! Veste fabuloasă pentru șoferi

Apare o nouă companie de asigurări RCA în România! Veste fabuloasă pentru șoferi Asigurare RCA. Sursa foto: Arhiva EVZ

În curând, românii vor avea mai multe posibilități să-și achiziționeze polițiele de asigurare obligatorie, RCA, de pe piață. Ministerul Finanțelor a dat undă verde unor reglementări noi, în acest sens.

Polițele de asigurare pentru mașini vor putea fi achiziționate și de la CEC Asigurări, în viitorul apropiat. Ministerul Finanțelor și-a dat avizul pentru funcționarea companiei de asigurări care va funcționa în jurul celei mai cunoscute bănci cu capital de stat, CEC Bank.

CEC Bank și-a anunțat intenția de a intra pe piața asigurărilor încă de acum doi ani, dar pentru un asemenea pas avea nevoie de acordul Ministerului Finanțelor. Acesta este principalul acționar al CEC Bank.

Astfel, în acest context, CEC Bank pornește cu un avantaj datorită rețelei formată din aproximativ 1.000 de sucursale. În aceste unități se vor comercializa și produsele de asigurare.

Ne puteți urmări și pe Google News

CEC Asigurări va deveni operațională în aproximativ șase luni de la avizul primit de la Ministerul Finanțelor Publice. Estimările au fost făcute de conducerea companiei de stat. Decizia de a intra pe piața de asigurări obligatorii, de tip RCA, vine în contextul insolvenței City Insurance, cel mai mare jucător de pe piață.

Preţul pentru asigurările RCA a explodat

Prețul asigurării auto obligatorie RCA aproape s-a dublat în ultimul an, iar prețurile nu dau semne că s-ar stabiliza. De altfel, Autoritatea de Supraveghere Financiară intenționează să majoreze contribuțiile firmelor de asigurare către Fondul de Garantare al Asiguraţilor. O asemenea decizia ar avea drept consecință noi majorări pe piața RCA.

Şoferii sunt nemulțumiți de aceste scumpiri, pe care le consideră nejustificate, dar nu au ce face. Circulația pe drumurile publice a unui autoturism, fără poliță de asigurare de tip RCA se sancționează de legislația în vigoare. Iar amenzile nu sunt deloc mici.

În lipsa asigurării obligatorii, șoferul va plăti o amendă în valoare cuprinsă între 1000 şi 2000 de lei. În plus autoritățile vor reține și certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numere. Astfel, va fi interzisă circulația până la achiziția unei asigurări de tip RCA.

Dacă şoferul nu face dovada plătii RCA în termen de 30 de zile de la data la care a fost depistat fără poliţă valabilă, atunci maşina poate fi radiate. Iar costurile pentru a o repune în circulație sunt mult mai ridicate decât cele cu asigurarea.