Evenimentul Zilei > Politica > Anunțul serii a venit de la Cioloș. Bătălia politică se încinge: „Nu exclud posibilitatea aceasta”
Anunțul serii a venit de la Cioloș. Bătălia politică se încinge: „Nu exclud posibilitatea aceasta”

Anunțul serii a venit de la Cioloș. Bătălia politică se încinge: „Nu exclud posibilitatea aceasta”

Europarlamentarul Dacian Cioloș, liderul PLUS, nu exclude o candidatură la președinția României. Cioloș a spus și în ce mandat ar vrea.

Co-președintele Alianței USR PLUS, Dacian Cioloș, a declarat că ia în calcul o candidatură pentru funcția de președinte al statului, la următoarele alegeri prezidențiale, din 2024. Dacian Cioloș a participat la emisiunea „La cină”, difuzată de Digi24, prilej cu care a comentat și despre o posibilă candidatură la Cotroceni. Întrebat dacă ia în calcul o candidatură la președinție, Dacian Cioloș a precizat că nu poate spune sigur, dar nici nu exclude o asemenea posibilitate.

„Dacă voi candida, nu știu încă, dar nu e exclus nimic. Nu exclud posibilitatea asta. Cred că sunt foarte mulți români care se gândesc la lucrul acesta, pentru că e o poziție din care, de multe ori, crezi că poți să faci niște lucruri.. (…) Dar să răspund pe scurt la întrebare – da, nu exclud!”, a afirmat europarlamentarul Alianței USR PLUS.

Totodată, el a subliniat că nu știe cu siguranță dacă va candida la alegerile din 2024, însă a spus că în cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, atunci șansele să se încrie în cursa prezidențială se vor reduce foarte mult.

„Păi, dacă nu m-aș gândi să candidez nu m-aș vedea (președinte al României – n. red.). Nu știu, o să vedem (dacă va candida la alegerile prezidențiale programate peste patru ani – n. red.). Dacă nu o să fie 2024, nu știu dacă voi mai candida”, a subliniat Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș a explicat că deși poziția de președinte lasă impresia că poți realiza multe, iar mulți oameni cred acest lucru, și-a dat seama că lucrurile sunt diferite. Astfel, a spus Cioloș, singur, fără o echipă de oameni pregătiți alături, un președinte nu poate face mare lucru.

„E e o poziție din care crezi că poți face multe lucruri. Îmi dau seama ce poate face și ce limite are un președinte. Proiectăm puterea supremă în stat asupra președintelui, dar un președinte nu poate face totul singur”, a mai spus Dacian Cioloș.