Anunțul serii! A fost demascat planul diabolic al lui Putin! Ce au vorbit la telefon Macron și șeful de la Kremlin

Anunțul serii! A fost demascat planul diabolic al lui Putin! Ce au vorbit la telefon Macron și șeful de la Kremlin Sursa foto: Twitter

Vladimir Putin are un plan diabolic în ceea ce privește Franța. Este posibil să fie băgată în război alături de Ucraina, fără voia sa, avertizează un consultant în apărare. Tensiunile au crescut în Franța de când guvernul lui Emmanuel Macron a anunțat livrări de arme în Ucraina . Este o premieră pentru Franța de când a început invazia Ucrainei de către Rusia. Iar temerile că Putin nu va ierta ţările „neprietenoase” sunt din ce în ce mai mari.

Până la sfârșitul lunii aprilie, Franța a refuzat să sprijine Ucraina de teamă să nu se apropie de război. De atunci, Franța a furnizat Ucrainei armament și artilerie în valoare de 100 de milioane de euro pentru a se apăra de forțele ruse. Consultantul în apărare Jérôme Pellistrandi a susținut că această mișcare ar putea „înclina” Franța în prăpastia războiului cu Rusia.

Vorbind la postul francez BFM TV, Pellistrandi a spus: „Dacă Vladimir Putin consideră că a ajuta Ucraina cu mijloace militare eşti deja implicat în război, ar putea să spună asta şi despre Franţa”.

Franţa riscă să fie atacată de Putin

Însă sensul legal al cobeligerenței (ţară, stat, armată care se află în război alături de un aliat contra unui inamic comun)  este inexistent în dreptul internațional, ceea ce îl face mai manipulabil, spune Pellistrandi adăugând:

Ne puteți urmări și pe Google News

Cobeligeranța nu este un concept legal în dreptul internațional. Un stat este liber să ajute, să acorde sprijin sub orice formă altui stat, cu atât mai mult cu cât acesta din urmă a fost atacat. Acesta este cazul Ucrainei. Ucraina este un stat suveran care a fost atacat de Rusia. Și așa că este legitim să-l poți ajuta în diverse moduri, inclusiv prin ajutor militar. Istoria a arătat că o țară străină poate ajuta pe alta în efortul său de război prin diverse mijloace, fără a deveni cobeligerant.

Pellistrandi a continuat: „Războiul de la Yom Kippur din 1973, unde a existat un transport aerian masiv între Uniunea Sovietică, Siria și Egipt și, pe de altă parte, Statele Unite au făcut același lucru Israelului. Și SUA și Uniunea Sovietică nu au intrat în război.

Desigur, există Războiul din Vietnam, în care Uniunea Sovietică a furnizat o mulțime de provizii Vietnamului de Nord la acea vreme, ceea ce s-a opus sud-vietnamezilor și Statelor Unite. Și apoi, ultimul exemplu: în timpul războiului din Afganistan, Uniunea Sovietică a invadat Afganistanul în 1979. La acea vreme, Statele Unite au înarmat ceea ce se numea mujahideen. Și, în sfârșit, un exemplu cinematografic: blockbuster-ul Rambo III, unde nu există cobeligerență, deşi americanii sunt prezenți și îi ajută pe mujahedini.

Putin va decide în cele din urmă dacă Franța participă la război, spune Pellistrandi

Consultantul în apărare Jérôme Pellistrandi a mai adăugat: „Acesta ar putea fi unul dintre elementele conversației de câteva minute cu Vladimir Putin și Emmanuel Macron”. Vladimir Putin și Emmanuel au avut discuții telefonice marți la prânz.

Kremlinul a difuzat primele informații despre conținutul discuției telefonice de peste două ore dintre Emmanuel Macron și Vladimir Putin.

Pe parcursul convorbirii, Puitn a cerut ca Occidentul să oprească livrările de arme către Ucraina. Putin a mai acuzat Kievul că nu dă dovadă de seriozitate la negocierile de pace.

Macron, în convorbirea telefonică de la prânz, a respins toate criticile lui Putin

Occidentul ar putea ajuta la oprirea acestor atrocități prin exercitarea influenței adecvate asupra autorităților de la Kiev, precum și prin oprirea aprovizionării cu arme a Ucrainei. Kievul nu este pregătit pentru o activitate serioasă în negocierile de pace, a subliniat Vladimir Putin în conversația cu Emmanuel Macron.

Emmanuel Macron a respins toate criticile lui Vladimir Putin invocând necesitatea de a păstra deschisă o linie de dialog cu Rusia, ceea ce, în opinia sa, nu este o dovadă de complezență şi nici de slăbiciune, scrie Express.