Evenimentul Zilei > Actualitate > Anunţul mult aşteptat despre repornirea turismului în Europa. Se stabilesc noi reguli
Anunţul mult aşteptat despre repornirea turismului în Europa. Se stabilesc noi reguli

Anunţul mult aşteptat despre repornirea turismului în Europa. Se stabilesc noi reguli

Instituțiile europene lucrează la „reglementări armonizate la nivel european” pentru a sprijini în această vară sectorul turistic lovit de criza sănătății, a declarat marți comisarul european  Thierry Breton.

Închise din martie din cauza măsurilor de izolare legate de pandemia Covid-19, firmele care trăiesc din turism în toată Europa trebuie „să se redeschidă cât mai repede posibil, dar cu cele mai armonizate reguli ”, a avertizat comisarul la radioul francez France Info.

Breton a spus că ajută la dezvoltarea „unui program care va fi  făcut public în zilele următoare, pentru a permite zonelor care sunt în măsură să facă acest lucru pentru a primi turiștii”.

Statele membre, care își păstrează prerogativele în materie de sănătate, vor trebui să țină seama de aceste „reguli clare de sănătate, validate de autoritățile sanitare și cunoscute de toți ”, a cerut fostul ministru francez al Economiei.

Principalele reguli sunt de distanțare socială valabile pentru restaurante, baruri, hoteluri sau locuri de divertisment

„Turistul trebuie să știe, de asemenea, că va fi întâmpinat în conformitate cu standardele care îl protejează și îi protejează și pe ceilalți „.

Întrebat despre posibilitatea europenilor de a călători în UE în această vară, Breton a spus:

„Anumite zone vor fi deschise pentru turiști, iar altele nu. Va trebui să respectăm zonele care nu vor fi tratate în mod identic, este de bun simț”, a adăugat el, în timp ce statele membre se angajează într-o deschidere treptată din disperare pentru că toţi operatorii de turism sunt puşi la pământ deocamdată.

Subvenții și nu împrumutu

Pentru fostul președinte al Thomson Cook și France Telecom, a declarat că ar trebui să se desfășoare un „ plan Marshall pentru turism” folosind subvenții și nu împrumuturi. Cei 27 negociază în prezent un fond de stimulare „gigantic”, potrivit comisarului european Thierry Breton care a menționat despre un plan de relansare „de la 1.000 la 2.000 de miliarde de euro ”, notează lentreprise.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: