Designerul francez Jean Paul Gaultier a decis să renunţe la colecţiile pret-a-porter pentru a se concentra pe îmbrăcămintea de lux, parfumuri şi alte proiecte, după cum a anunţat casa creatorului de modă, confirmând o informaţie apărută în Women's Wear Daily (WWD).

La Grand Palais

Ultima sa colecţie pret-a-porter va fi prezentată pe 27 septembrie, în cadrul Săptămânii Modei de la Paris, informează AFP.
Casa Jean Paul Gaultier a confirmat decizia designerului, 'în acord cu acţionarul său', grupul spaniol Puig, de a nu mai realiza confecţii de gata, fără să facă alte precizări.
WWD citează o scrisoare a creatorului de modă, care îşi explică hotărârea prin 'constrângeri comerciale' şi prin 'ritmul frenetic de realizare a colecţiilor', care nu îi 'lasă nici libertatea şi nici timpul pentru a găsi idei şi a inova'.
„După mai bine de 38 de ani de realizare a unor colecţii pret-a-porter pentru femei şi bărbaţi, cred că a venit timpul să încetez unele activităţi şi să mă concentrez în principal pe dezvoltarea croitoriei de lux, a parfumurilor şi a unor colaborări de care nu am avut timp să mă ocup”, a spus designerul, potrivit WWD.

Activitatea legendarului designer, cunoscut pentru creaţiile sale extravagante şi inspirate din stilul punk, este prezentată într-o expoziţie pe care publicul a putut să o vadă în oraşe ca Londra şi Montreal, şi care va putea fi vizitată şi la Paris în 2015 la Grand Palais.