Evenimentul Zilei > Politica > ANUNȚ ÎNGRIJORĂTOR în privința manualelor școlare
ANUNȚ ÎNGRIJORĂTOR în privința manualelor școlare

ANUNȚ ÎNGRIJORĂTOR în privința manualelor școlare

Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat, astăzi, că manualele școlare nu vor fi gata la începutul anului școlar. De asemenea, el a susținut că nici măcar jumătate din ele nu vor fi terminate până la data limită de 11 septembrie.

„Programa trebuie să fie definitivată la finalul lunii octombrie 2016 și a fost prorogată pentru martie 2017. Din momentul în care am văzut acel ordin de ministru, de luni de zile o spun public: nu vor putea fi manuale școlare pentru toate disciplinele la începutul anului școlar, pe 11 septembrie 2017. Este un lucru, cum s-o spun, de bun simț elementar. În momentul pe care pe 1 martie 2017, tu ai definitivată programa școlară, deci ce conține manualul, iar în momentul acela tu lansezi licitația, coroborat cu termenul de 6 luni pe care editorii îl au la dispoziție din punct de vedere legal, te duci la 1 septembrie ca să faci ce? S-au scurtat unele termene, se vor deschide licitațiile pe 7 august. Deci săptămâna viitoare. În condițiile în care nu vor fi manuale, poți să faci eforturi să salvezi câteva discipline. Nu vor fi toate manualele, nu vor fi nici măcar jumătate, să fie măcar câteva”, a declarat Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educației, potrivit DC News.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că manualul de Educaţie fizică şi sport pentru elevii de clasa a VI-a a fost aprobat şi nu există contestaţii. „Acest manual este aprobat, sunt semnate contractele, nefiind contestații la Educație fizică și sport, cele trei manuale deja sunt publice, pe format electronic, școlile le pot comanda pentru că, repet, nu putem încălca un drept al elevului”, a spus Pop ieri, într-o conferinţă de presă, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.