Anunţ de ultimă oră de la meteorologi! Cod galben de vreme rea

Anunţ de ultimă oră de la meteorologi! Cod galben de vreme rea Vânt și frig. Sursa foto: arhiva EVZ

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis o avertizare de Cod galben de vânt puternic în mai multe județe din România. Rafalele vor depăși 100 km/h și va ninge în zonele montane.

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis o avertizare Cod galben de vânt puternic, valabilă de marți ora 15.00 până miercuri ora 10.00, vizează mare parte din 9 județe ale țării. La munte rafalele vor depăși 100 km/h, viscolind ninsoarea.

Județele vizate sunt Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Sibiu, Alba, Brașov și Argeș.

Vântul va prezenta intensificări în sudul Banatului, cu viteze în general de 60...80 km/h. Local, în Carpații Meridionali, în special la altitudini de peste 1800 m, rafalele vor depăși 90...100 km/h, temporar viscolind ninsoarea. Pe litoral vor fi rafale în general de 50...55 km/h.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursă: Arhivă EVZ

Vreme urâtă și temperaturi scăzute în Capitală

Meteorologii au mai anunțat temperaturi minime de 5 grade și maxime de 12 în București, începând de marți după-amiază. Începând de marți ora 15.00 până miercuri ora 10.00 înnorările se vor accentua treptat și mai ales în a doua parte a nopții, temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă va fi de 10...12 grade, iar cea minimă de 5...7 grade.

Vreme schimbătoare în această iarnă

Elena Mateescu, directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie(ANM), a mai declarat că valorile termice se schimbă de la o zi la alta și că există șanse să fie o iarnă a extremelor.

„Va fi foarte important ceea ce se întâmplă în această săptămână 21-28 noiembrie pentru că, așa cum arată informațiile din punct de vedere agrometeorologic la acest moment pentru noul an agricol 2022-2023, care a început la 1 septembrie, observăm că încă în partea de Sud-Est a țării, seceta extremă, puternică și moderată, este prezentă”, a afirmat Elena Mateescu.

Aceasta a mai precizat că anul 2023 ar putea fi călduros. „Dacă ne uităm la progresia statistică, ultimii ani au fost din ce în ce mai săraci în precipitații. Temperatura a crescut de la an la an. Pe baza acestor modele, anul 2023 nu va putea face excepție. Este posibil să se alăture seriei anilor celor mai călduroși”, a explicat meteorologul.