Mikel Arteta a efectuat testul pentru Covid-19 și va fi plasat în carantină, ca să nu răspândească virusul. „E dezamăgitor, dar am făcut testul după ce m-am simțit rău. Aștept să revin alături de jucători”, a declarat ibericul.

Arsenal a luat imediat măsuri în acest caz. „Baza noastră de pregătire s-a închis. Personalul clubului care a interacționat cu Mikel Arteta se va autoizola, așa cum sunt directivele de sănătate ale Guvernului”, a transmis clubul londonez, într-un comunicat de presă.

Sănătatea oamenilor este o prioritate. Gândul nostru e la Mikel. E extrem de dezamăgit, dar starea lui fizică e bună. Suntem într-un dialog continuu cu oameni capabili din domeniul medical. Așteptăm ca situația să fie rezolvată și să revină la antrenamente”, a afirmat Vinai Venkatesham, oficial al lui Arsenal.

De asemenea, întreaga echipă a lui Chelsea a intrat în carantină, după ce jucătorul Callum Hudson-Odoi (19 ani) a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Tânărul fotbalist a acuzat simptome de răceală luni dimineață și din momentul respectiv a stat departe de club și de colegii săi.

Jucătorul lui Chelsea, Callum Hudson-Odoi, a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Personalul clubului care a intrat în contact cu jucătorul se află, de asemenea, în carantină.

În primă fază, întreaga echipă, staff-ul tehnic și alți câțiva angajați ai clubului se vor afla la izolare. Fotbalistul în vârstă de 19 ani se simte bine și abia așteaptă să revină pe teren”, au anunțat reprezentanții clubului Chelsea.

În urma acestor cazuri, cel mai probabil, Premier League va fi suspendat. Până acum, La Liga și Serie A și-au suspendat activitatea. (foto: facebook/Arsenal)