UPDATE: Marius Baciu a ieșit de la audieri și a explicat că nu a fost reținut pentru că ar face parte dintr-o rețea care truchează meciuri de fotbal. Antrenorul a fost reclamat de un părinte, care susține că i-a dat bani lui Baciu pentru a-i favoriza copilul.

„Am fost într-o situație jenantă și chiar nu credeam că pot să fiu eu învinuit pentru asemenea lucruri. Am rămas cu gura căscată. Sunt un om care sunt contra mafiei pariurilor, pentru că mi-a fost frică să nu se ajungă la asemenea probleme. N-am intrat eu în vreo casă de pariuri. Toată situația a fost o reclamație a unui părinte cu nemulțumiri. Eu am investit într-o școală de fotbal și nu mi-am favorizat nici propriul copil. Am investit foarte mulți bani și să ajung eu să fiu învinuit că aș fi luat bani e strigător la cer.

M-am speriat foarte tare (n.r. când au venit mascații), pentru că nu știam despre ce e vorba. Am fost comunicativ și le-am explicat cu sufletul ceea ce s-a întâmplat. În situațiile astea trebuie să fii just. Eu cred că sunt și am fost un om corect și curat din orice punct de vedere. Aș vrea să vedeți persoana care m-a reclamat și să trageți concluziile, a spus Baciu.

Avocatul Vlad Hosu a completat: „Nimic din ceea ce s-a menționat în presă nu este adevărat. Nu este nicio legătură cu vreo mafie a pariurilor. Nu există nicio acuzație în acest sens. Este destul de facil pentru noi să demontăm acuzația. Nu există vreo probă că domnul Baciu ar fi săvârșit vreo faptă penală. Nu are niciun fel de măsură preventivă. A fost o declarație în care a prezentat care este poziția sa și cu siguranță se vor continua cercetările, pentru a demonstra că dumnealui este nevinovat”

Marius Baciu, antrenorul formației Turrius Turnu Măgurele, a fost reținut, astăzi, de trupe ale DIAS (Detaşamentul Poliţiei pentru Intervenţie Rapidă), imediat după încheierea partidei cu FC Snagov, din liga a II-a. Formația patronată de Valentin Dragnea s-a impus, în deplasare, scor 3-2, după ce a fost condusă la pauză cu 0-2.

Se pare că Baciu ar fi implicat într-o rețea care se ocupă cu meciuri trucate pentru pariuri și a fost urmărit de mai multă vreme de poliție și de FRF.

În vârstă de 44 de ani, actualul antrenor a jucat la Steaua, în perioada 1996-2002 și a fost căpitan al echipei din Ghencea.

Te-ar putea interesa și: