Evenimentul Zilei > Politica > Antonescu a fost TRĂDAT chiar ÎNAINTE de EUROPARLAMENTARE. Liberalii vor MERITOCRAȚIE. Detalii INCENDIARE
Antonescu a fost TRĂDAT chiar ÎNAINTE de EUROPARLAMENTARE. Liberalii vor MERITOCRAȚIE. Detalii INCENDIARE

Antonescu a fost TRĂDAT chiar ÎNAINTE de EUROPARLAMENTARE. Liberalii vor MERITOCRAȚIE. Detalii INCENDIARE

Alegerile parlamentare se apropie cu mare viteză, iar tensiunile între membri partidelor încep să crească deoarece toți vor să prindă un scaun la Bruxelles, unii crezând că sunt mai îndreptățiți decât alții pentru a ocupa funcția de eurodeputat. Se pare că prima lovitură a fost încasată chiar de Crin Antonescu, fostul președinte al PNL, despre care, în toamnă, se vehicula că ar deschide lista pentru Bruxelles.

Nicolae Robu, unul dintre cei mai influenţă lideri din teritoriu al partidului, a declarat, joi, pentru Agerpres că nu consideră oportună prezenţa lui Crin Antonescu pe nicio listă pentru europarlamentare.

Robu susține că Antonescu nu merită să fie pe o poziție eligibilă atât timp cât nu a explicat clar ce realizăril a lăsat în urma sa şi nici nu a răspuns la întrebarea electoratului liberal „Ce a făcut în ultimii cinci ani”.

„Nu consider potrivit ca domnul Crin Antonescu să deschidă lista PNL. Mai mult, nu consider potrivit ca domnul Crin Antonescu să fie pe listă, pe orice poziţie. Electoratul PNL are cu totul alte aşteptări pe lista de candidaţi PNL a anului 2019. Vor oameni care la întrebarea atât de în vogă în 1990, „Ce-ai făcut în ultimii cinci ani?' (…) să aibă ce să răspundă pe cel puţin două coordonate, respectiv în lupta cu PSD şi în planul realizărilor lansate în urmă. Oricât de bun vorbitor este domnul Antonescu (…) la întrebarea menţionată nu poate răspunde entuziasmant, de fapt, nu poate răspunde decât oral, prin tăcere, în scris, prin liniuţă", a afirmat Nicolae Robu.

Liderul liberalilor timişeni a precizat că nu ştie cum se vor finaliza listele candidaţilor pentru europarlamentare, pentru că nu face parte din conducerea centrală a partidului şi nici nu s-a interesat de acest lucru, neparticipând la nicio discuţie pe acest subiect.

Atacul lui NIcolae Robu vine la doar câteva zile după ce surse din PNL au indicat faptul că senatorul de Timiş Alina Gorghiu, susţinută de edilul Timişoarei, nu va prinde un loc eligibil pe listele pentru europarlamentare.

Liberalii mizează pe un scor de aproximativ 30%, care le va aduce 10 mandate în Parlamentul European, iar finalizarea listei cu cei 10 potențiali este tărăgănată de mai multe luni.