“Eu am fost constant, îndelung atacat pentru faptul că doresc eliminarea prin mijloace democratice a PDL de pe scena politică. Am fost îndelung atacat pentru această cruzime, dar visul meu s-a îndeplinit fără să contribui foarte mult la asta. Nu mai există PDL, nu mai există portocaliu, există nişte chipuri de oameni buni, gospodari, în verde în albastru, alianţa pentru judeţul nu ştiu care", a susţinut Antonescu referindu-se la numărul mare de candidaţi independenţi susinuţi de diverse mişcări politice
În opinia liderului liberal este primul caz în istoria electorală a României când un partid "refuză să vină în faţa alegătorilor la capătul unui ciclu electoral" pentru decont.
"Este primul partid care fuge, care se pretează şi la această înşelătorie, un soi de acte false în faţa alegătorilor. Acesta a PDL. Toţi aceşti gospodari verzi albaştri au făcut posibilă politica lui Trian Băsescu şi a lui Emil Boc cu tot cortegiul de suferinţe pe care aceşti oameni l-au indus asupra românilor", a precizat Antonescu.
El a susţinut că măsurile de eliminare a pedeliştilor din structurile administraţiei locale vor continua deoarece aceştia continuă să facă campanie electorală pentru PDL.