Evenimentul Zilei > Economie > ANTIFRAUDĂ: Prejudiciu de 31 de miliarde de euro din comerțul cu textile și aparate electrice. VINOVAȚII, doi frați de origine turcă
ANTIFRAUDĂ: Prejudiciu de 31 de miliarde de euro din comerțul cu textile și aparate electrice. VINOVAȚII, doi frați de origine turcă

ANTIFRAUDĂ: Prejudiciu de 31 de miliarde de euro din comerțul cu textile și aparate electrice. VINOVAȚII, doi frați de origine turcă

Un lanţ de 70 de firme controlate de doi fraţi de origine turcă, prin intermediul cărora, din 2013 până în prezent, au cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 31 milioane euro (cca 140 mil lei), a anunțat Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF), într-un comunicat.

Concret, în principal din Turcia şi China se importau bunuri (produse textile, mase plastice, detergent, produse chimice, electronice şi electrocasnice) şi se declarau preţuri mult subevaluate. 

Ulterior, mărfurile se comercializau fără acte de provenienţă în complexuri specializate în comerţul angro, sau, prin firme tip “fantomă”, către distribuitori sau mari retaileri.

Inspectorii DGAF au depistat activitatea evazionistă, fiind ulterior sesizaţi procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. 

În data de 26.06.2015, aceștia au dispus efectuarea de percheziţii în complexurile comerciale Dragonul Roşu, China Town, Sam Expo şi Smart Expo. 

La această acţiune participă 120 de inspectori antifraudă împreună cu efective de poliţişti şi jandarmi.