Să vedem, uite că a început. Dar cu zugrăvitul biroului lui MRU. Invitaţi, Pârvulescu, Athanasiu, Diaconu, Ciuvică şi Oana 2.
A fugit cu banii proprietarul de la Hotnews, cu asta începem. Ciuvică nu ştie chiar exact, dar îl înţeapă pe Tapalagă. Ciuvică îl înţeapă pe Turcescu şi se ajunge şi la Corina. Oana2 se tot bagă şi pare fericită. Gâdea începe cu emisiunea lui din ziua precedentă. Dă un fragment din ea, mai precis din dialogul între el şi Corina. Cred că alege ce-l avantajează. Repetă de ieri. Eu le ştiu. Mai bine continua cu fugarul de la Hotnews. Era pentru raiting, dar Gâdea vrea altceva. Mă mir, discuţia, în reluare, nu îl avantajează. Iar nu se înţelege cu regia, dar până la urmă se dau articole de lege. Mi se pare plictisitor, dar pentru publicul lui Gâdea se pare că face impresie. Uite, o bagă la puşcărie, aşa se estimează că ar gândi poporul. Cred că Varanul a impus acest stil, el ştie bine cum trebuie cu oamenii mai simplii.
Gâdea ridică tonul şi o jigneşte pe Corina. Iar citim din lege, dă o aparenţă serioasă, trece timpul. Se vorbeşte de închisoare de la 1 la 5 ani. Grav, a câştigat Gâdea! Athanasiu este întrebat. Sper să fie în formă pentru că data trecută nu prea a fost. Începe doct şi plictisitor, se vrea spiritual. Nu se prea înţelege ce spune din cauza termenilor.Poate la cursurile lui, dacă îi vin studenţii. Diaconu iar se gândeşte la altceva. El ştie ce trebuie să spună, dacă şi când va fi întrebat. Athanasiu bate câmpii academic. Gâdea îl va întrerupe. Poate îi mai dă cuvântul la Spania, dacă se dă astăzi. Iar ne ducem la lege şi ajungem la închisoare de la 2 la 10 ani, tare! E tăcere în platou. Unde-o fi Romică de la SNCFR? Nu l-au plătit? Vorbeşte tot profesorul Athanasiu doar pe limba lui. Zice că doar Corina ar putea merge la puşcărie, ar creşte miza. MRU nu pare vinovat, cam aşa se înţelege din cuvintele profesorului. Nimeni nu le înţelege dar după ton dă bine. A trecut aproape o jumătate de oră. Şi Ciuvică se plictiseşte. S-a bărbierit, a avut timp. Ia şi cuvântul şi spune că nu se va ancheta. Ce? Nu se înţelege. Ciuvică se mută la soţia lui MRU şi la sume mari de la OMV, trece la procurorul Şelaru şi la concluzia acestuia. S-au trezit toţi şi mai ales Gâdea. Corina şi MRU ar fi fost implicaţi într-o afacere de corupţie de 5 milioane de euro. Aflăm toate datele, înseamnă că Spania nu mai e. Fabulospirit, nu ştiu despre ce este vorba. Despre asta zice Gâdea. Poate ne explică. Pauză şi un demnitar cu încă o vilă.
M-am uitat pe google, Fabulospirit pare ceva serios. Gâdea ironizează toată povestea, sare şi la frunză. Ciuvică se bagă şi el , făcând un arbore genealogic de la Fabulospirit la frunză.
Gâdea citeşte Cotidianul din 2007. Râde de orice cuvânt, nu este plauzibil dar se mai înţelege ce vrea să spună. A intrat în faza emisiunii când vorbeşte numai el. Sare la procurorii care nu au anchetat-o pe Corina. Tot din Cotidianul sunt citaţi cei care nu au putut pune mâna pe contractul Fabulospirit şi sunt nemulţumiţi. Ajungem şi la Vodafone care ar fi plătit mult mai puţin pentru o altă campanie. Vedem imagini din 2007 cu Corina care vorbeşte despre o petrecere cu muzică ţigănească pentru oficiali europeni. Nu pare ceva rău. Gâdea e obiectiv le face şi reclamă Corinei şi lui MRU. Nu ştiu dacă el a vrut asta. Poate aşa s-a întâmplat. Nu prea văd nimic ilegal şi nici rău. Să vedem ce zice el. Poate şi Oana 2 că nu a mai vorbit de multă vreme. Pârvulescu chiar de loc. De ce-or mai veni? Sau de ce nu-i pune în public, dacă tot nu le dă cuvântul? Iar vorbeşte Corina şi nu e rău ce spune. Prezintă Fabulospirit şi se înţelege despre ce este vorba. Hai Gâdea, atacă! Altfel balanţa se înclină în favoarea lor. Apare(Dan Mihalache) un politician care era la PSD şi e la PNL acum , care atacă Fabulospirit. S-a mai îngrăşat de atunci, îi prieşte la PNL. Spune că s-au cheltuit bani mulţi către o firmă care nu există la registrul comerţului. Intră în scenă Adrian Cioroianu, următorul ministru de externe după MRU. Atacă şi el, dar nu critică proiectul , cere să fie regândit, probabil de el. Rodica Zahiu, profesor universitar a criticat şi ea proiectul Fabulospirit. Dar e târziu şi nu o mai citează integral. Alunecăm într-o discuţie filologică. Ceaţă!
Ne mutăm la o emisiune de la TVR cu MRU, care a vorbit despre campania Fabulospirit. Gâdea insinuează că emisiunea TVR ar fi fost trucată. Băsescu nu mai este pomenit de loc. Vorbeşte doar Gâdea şi a mai apărut o firmă care trebuie să câştige licitaţii. Sute de mii de euro şi MRU la TVR. O emisiune respectabiă de la TVR este ciuntită. Dar MRU explică şi explică bine. Gâdea îi face iar reclamă fără să vrea, cred. Dar, când vorbeşte îl şi acuză. Ca şi Oana 2 care face referiri şi la deszăpezire. Vrea şi ea să muşte dar nu prea are dinţi. Diaconu nu a spus nimic chiar de la începutul emisiunii de o oră. Oana 2 vorbeşte de ţuică şi debutează şi profesorul Pârvulescu, mobilă până acum. Pare plictisit şi îi spune lui Gâdea că emisiunea lui nu are succes la Parchet. Nu prea are curaj să atace, ştie el bine cum bate vântul. Mai bine vine, nu zice nimic , poate îl invită şi cealaltă tabără şi mai vedem după alegeri. El vorbeşte despre Ex-Preşedintele Franţei şi bate câmpii. Încă nu se înţelege unde bate Gâdea. Nici nu este ajutat. În sfârşit, Diaconu vorbeşte despre cheltuirea banului public. Parcă şi el a avut necazuri cu asta. La el s-a anchetat şi s-a finalizat. Oare tocmai el trebuia să îşi dea cu părerea despre lucrurile astea? El a fost dovedit şi sancţionat. Păcat că un aşa mare actor bate câmpii într-o emisiune căreia nu-i înţelege nici scopul nici mijloacele. Se mai bagă şi Oana 2, iar aiurea. Ea calculează ce s-ar fi putut întâmpla dacă nu pleca MRU de la MAE. Vax! Athanasiu iar este deranjat cu o întrebare anostă. El se descurcă, dar tot nu este în formă. Şi el se cam eschivează, e mai bine! Bate monedă cu lista lui MRU, dar nu acesta este subiectul de astăzi. Athanasiu vorbeşte despre morţii din familia lui şi este deranjat de MRU pentru că acesta ne-ar batjocori prin Corina. Este ridicol şi incoerent. Zice că nu se duc ei la bani, vin banii la ei. Ei reprezintă o reţea de vase comunicante prin care circulă banii. O fi, nu pot să-l contrazic. Şi-a revenit Profesorul, vorbeşte şi de un scriitor , ceea ce pare să-l plictiseacă pe Ciuvică. Intervine şi el. Nu prea e în formă astăzi. Spune că MRU şi-ar fi luat şi bani acasă unde s-a dus şi cu vaca Kobe în burtă.
Gâdea se simte bine şi ne duce iar prin 2008, când Corina şi-a făcut o firmă. Gâdea insinuează că şi-a făcut-o cu bani furaţi de la Fabulospirit. Diaconu este îmbrăcat fin.
Ne mutăm la zugrăveala biroului lui MRU. Cine a fost acolo? Oana2, Pârvulescu şi Athanasiu. Ce suprafaţă are biroul? Nu se înţeleg, vom afla.
Gâdea, fericit spune că reabilitarea biroului, în 2005, ar fi costat aproape o jumătate de miliard. MRU ar avea o apetenţă pentru lucruri scumpe. Gâdea le enumeră. Mare succes! Pauză.
Iar cu biroul, Ciuvică spune că ar fi costat 10.000 de euro, cât ar fi câştigat un zugrav în 5-6 ani. Bani cu care îţi luai o garsonieră. Diaconu spune că ministrul dinaintea lui MRU s-ar fi dat cu capul de pereţi. Oana 2 spune că biroul are un flintic de perete. Gâdea vorbeşte şi de Baconschi, aşa la general. Athanasiu trage şi el nişte concluzii. Gâdea promisese ceva despre o vilă, dar nu mai spune nimic. Mircea îi suflă-n ceafă. Athanasiu şi-a mai revenit. Acuză şi face unele aluzii  la guvernaţii actuali, dar fără să vrea. Trece timpul degeaba, Athanasiu se mută de la răscoala din 1907 la concursul latinităţii şi la Vasile Alecsandri. Chiar ar recita din el dar nu are curaj. Spune că MRU ne-ar fi buzunărit.
Gâdea vorbeşte despre succesul emisiunii lui şi despre cum şi unde este huiduit MRU. Vila rămâne pe mâine.