Ultima măsură luată de ANSVSA în cazul Pestei Porcine Africane
Editura Evenimentul si Capital

Ultima măsură luată de ANSVSA în cazul Pestei Porcine Africane

Autor: | | 0 Comentarii | 1636 Vizualizari

În timp ce Societatea Ornitologică Română (SOR) acuză ANSVSA că a luat măsurile greșite în ceea ce privește stoparea răspândirii focarelor de Pestă Porcină Africană (PPA) , conducerea autorității a luat prima măsură concretă din această perioadă de criză.

Astfel, prin Nota de Seviciu, emisă de secretarul general al ANSVSA, Stelian Caramitru, și aprobată de președintele Geronimo Brănescu, „pentru perioada imediat următoare, cererile de concediu de odihnă aprobate pentru întreg personalul (…) atât la nivel central cât și la nivelul direcțiilor județene, nu se vor mai efectua(…) “.

Motivarea consemnării în unități a personalului o reprezintă, în viziunea celui care a elaborat nota de serviciu, necesitatea aplicării unor măsuri specifice sporite în scopul controlului bolii și limitarea răspândirii virusului în teritoriu.

Măsura a stârnit nemulțumirea numeroșilor angajați ai ANSVSA care au apucat să își plătească rezervările pentru concediu, iar acum se văd în situația de a pierde banii. Mai ales că măsurile luate în vederea stopării epidemiei de PPA sunt considerate ca fiind greșite și inutile.

Conform unui comunicat transmis de cercetătorii științifici ai Societății Ornitologice Române se arată că: „În ciuda recomandărilor și a strategiilor realizate de experți la nivel european, în Romania măsurile luate sunt exact pe dos. Nu doar că România permite vânătoarea porcilor mistrați, ba chiar duce măsurile la un nou punct extrem. Permitem vânătoarea de specii protejate, doar pentru că sunt prădători (cu păr și pene). Nu există niciun articol științific care să demonstreze că PPA se răspândește cu ajutorul păsărilor de pradă sau al animalelor necrofage”. SOR este de părere că intensificarea vânătorii de mistreți și de prădători poate chiar să extindă focarele de PPA și să ducă la dezechilibre imense în natura din România.

Pagina 1 din 1
Tag-uri: ANSVSA, pesta, porcinaStirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate