Evenimentul Zilei > Actualitate > ANSVSA a sesizat DNA. A fost vizat al doilea cel mai mare producător de carne
ANSVSA a sesizat DNA. A fost vizat al doilea cel mai mare producător de carne

ANSVSA a sesizat DNA. A fost vizat al doilea cel mai mare producător de carne

ANSVSA a sesizat DNA în legătură cu al doilea mare producător de carne de porc de pe piaţa locală.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a sesizat DNA în legătură cu suspiciuni de săvârşire a infracţiunii de abuz în serviciu, a unor infracţiuni de corupţie şi de serviciu, de săvârşire de infracţiuni împotriva intereselor financiare ale UE, precum şi de zădărnicire a combaterii bolilor, demersul fiind făcut în urma unor controale epidemiologice desfăşurate la Premium Porc SRL – Goleşti Jud. Vrancea, al doilea mare producător de carne de porc de pe piaţa locală.

ANSVSA a sesizat DNA la sfârşitul lunii ianuarie pentru a se face cercetări şi a fi identificate persoanele – inclusiv funcţionari publici angajaţi ai ANSVSA şi ai DSVSA judeţene – pentru care există bănuiala de săvârşire a infracţiunii de abuz în serviciu, a unor  infracţiuni de corupţie şi de serviciu, precum şi împotriva intereselor financiare ale UE şi de zădărnicire a combaterii bolilor.

Demersul Autorităţii este consecinţa unei adrese a direcţiei Generale privind Sănătatea şi Bunăstarea Animalelor – Serviciul Monitorizare şi Notificare Boli din cadrul ANSVSA, potrivit căreia. în urma unei anchete epidemiologice la Premium Porc SRL – Goleşti Jud. Vrancea, au fost identificate aspecte care ar putea fi de natură infracţională.

Anterior, o altă sesizare a fost depusă la Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF), referitoare tot la ferma de la Goleşti.

ANSVSA a sesizat DNA: infracţiuni împotriva intereselor financiare ale UE

Sesizarea către DGAF consemna încălcări ale legislaţiei sanitar-veterinare şi ale legislaţiei fiscale, făcând referire la încasarea ilegală de despăgubiri şi subvenţii de la bugetul de stat din cota ce revine României din fondurile UE, pentru eradicarea pestei porcine şi pentru bunăstarea animalelor.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE