Jurnalistul Dan Andronic a declarat că, legat de procesele verbale care lipsesc din arhiva SIPA, există doar două variante: nu au fost făcute de la bun început, sau au fost pur şi simplu distruse.

“Nu există procese verbale privind accesul în arhiva SIPA în cazul membrilor comisiilor numite de ministrul Monica Macovei. Avem două variante: ori nu s-au făcut procese verbale, şi să amintim că accesul este foarte strict, ori au fost distruse, a treia variantă nu există”, a spus Andronic.

“Avem declaraţia lui Danileţ, care a zis că a intrat de cel putin 3 ori. Deci ar trebui sa gasim 3 însemnări”, a mai adăugat acesta.

Jurnalistul a mai fost întrebat de ce crede ca lipseşte Monica Macovei de pe această listă, răspunzând ca nu este vorba doar despre ea, ci despre toţi membrii comisiei.

“Nu este vorba doar de Monica Macovei ci şi de membrii comisiei. În momentul în care au intrat in arhivă, trebuia să se insemnseze. Este vorba de o manipulare, cel puţin defectuoasă a arhivei SIPA. Putem merge cu bănuielile şi mai departe spunând că harddisk-urile au fost rescrise, şi că în sediul lor era un Xerox, unde s-ar fi făcut copii”, a răspuns Dan Andronic.

Întrebat ce părere are despre declaraţia lui Vanghelie cu privire la faptul că arhiva ar fi fost copiată pe cd-uri, jurnalistul a spus că nu crede ca i-ar fi fost imposibil lui Vanghelie sa aibă acces la astfel de informaţii.

“Marian Vanghelie a fost foarte apropiat de o grupare influentă, formată din foşti ofiţeri de informaţii, fostul şef al SPP-ului, deci avea acces la astfel de informaţii”, a spus Andronic.

Camerele de filmare nu au funcţionat o perioadă de timp, deci nu se poate spune cu exactitate cine a intrat.

“Să ştiţi că aceste infromaţii pot fi reconstituite. Există un cititor de cartelă de acces, deci există modalitaţi prin care să verificăm. Problema nu este dacă există aceste modalităţi, ci dacă se vrea sau nu a fi verificate aceste informaţii”, a raspuns Dan Andronic.