Evenimentul Zilei > Politica > Andronescu sare în apărarea lui Dăncilă. Summitul de la Sibiu, mărul discordiei între Guvern și Iohannis
Andronescu sare în apărarea lui Dăncilă. Summitul de la Sibiu, mărul discordiei între Guvern și Iohannis

Andronescu sare în apărarea lui Dăncilă. Summitul de la Sibiu, mărul discordiei între Guvern și Iohannis

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, a declarat că nu i se pare „așa o nenorocire” dacă premierul participă la Summitul de la Sibiu.

„Chiar a spus că nu e supărată. Acum, când România a preluat Președinția Consiliului Uniunii Europene, evenimentul s-a desfășurat la Ateneul Român și a fost deschis de președinte. Președintele a fost invitat de doamna prim-ministru. Deci este un Summit care are drept subiect viitorul Europei. Mi se pare că nu este o așa nenorocire dacă participă și premierul”, a afirmat Ecaterina Andronescu, duminică, la Digi 24.

Ministrul a făcut aceste afirmații în contextul în care Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, la Hunedoara, că nu se roagă de nimeni să fie invitată la summitul de la Sibiu. Premierul a adăugat că nu este supărat pentru faptul că nu a fost invitată și că „dincolo de orgolii și interes personal, e important ca summitul să iasă bine”.

Summitul șefilor de stat sau de guvern din UE, care va avea loc pe 9 mai la Sibiu, este cel mai așteptat eveniment politic european în perioada deținerii de către România a Președinției Consiliului UE. În acest context, liderii europeni vor discuta despre noua agendă a UE pentru 2019-2024.

Summitul informal al șefilor de stat sau de guvern din UE va fi găzduit de președintele Klaus Iohannis iar președintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea. La eveniment vor participa lideri din 27 de state membre UE, președintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, și președintele Parlamentului European (PE), Antonio Tajani.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: