Evenimentul Zilei > Actualitate > Andreea Mitu a câștigat, cu noroc, primul titlu al carierei! REACȚIA româncei
Andreea Mitu a câștigat, cu noroc, primul titlu al carierei! REACȚIA româncei

Andreea Mitu a câștigat, cu noroc, primul titlu al carierei! REACȚIA româncei

În vârstă de 24 de ani, tenismena Andreea Mitu a cucerit primul titlu WTA, după ce s-a impus în proba de dublu a turneului International de la Istanbul (Turcia).

Alături de turcoaica Ipek Soylu, bucureșteanca a bifat primul trofeu al carieriei fără să dispute semifinala (abandon al echipei japoneze Nao Hibino/Kurumi Nara) şi finala (retragere Xenia Knoll/Danka Kovinik). În „optimi” și „sferturi”, cuplul Mitu/Soylu a triumfat în fața perechilor Lenka Kuncikova/Karolina Stuchla (Cehia), scor 6-3, 3-6, 11-9, respectiv Natela Dzalamidze/Veronika Kudermetova (Rusia), scor 6-2, 6-2.

„Nu a fost finala pe care o aşteptam, dar suntem bucuroase pentru primul titlu câştigat împreună! Mulţumesc, Ipek Soylu, pentru o săptămână grozavă. Abia aştept să ne reîntâlnim”, a fost mesajul postat de Mitu pe Facebook.

Pentru performanța de la Istanbul, Andreea Mitu va fi recompensată cu un cec în valoare de 6.150 de dolari şi 280 de puncte WTA. Mai mult, în această săptămână, Andreea Mitu va participa și în proba de dublu de la Marrakech (Maroc), acolo unde va face pereche cu poloneza Katarzyna Piter.