Evenimentul Zilei > Actualitate > Anchetă în sistemul de sănătate: Medicii sunt trași la răspundere pentru moartea părintelui Ghelasie!
Anchetă în sistemul de sănătate: Medicii sunt trași la răspundere pentru moartea părintelui Ghelasie!

Anchetă în sistemul de sănătate: Medicii sunt trași la răspundere pentru moartea părintelui Ghelasie!

Medicii sunt anchetați după moartea părintelui Ghelasie. Se pare că acesta ar fi primit tratament pentru Covid-19, deși rezultatul testului ar fi fost negativ. Părintele Ghelasie a murit în noaptea de 15 noiembrie, la spitalul din Târgu Mureş.

Stareţul Ghelasie Ţepeş, arhimandrit al Mănăstirii „Sfântul Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir“ din Sighişoara, a murit în dimineaţa de duminică, 15 noiembrie, la vârsta de 58 ani. Inițial, cauza morții a fost considerată Covid-19, însă ultimul test făcut înaintea decesului a fost unul negativ. Acum, polițiștii anchetează această situație și medicii de Târgu Mureș ar putea fi acuzați de malpraxis, asta pentru că i-au administrat medicamente foarte puternice împotriva Covid-19, deși testul era negativ.

Părintele stareţ Ghelasie a primit Crucea Patriarhală, cea mai înaltă distincţie acordată în Patriarhia Română. Starețul Ghelasie Țepeș s-a numărat printre cei care au avut fericirea să-l cunoască în viață pe părintele Arsenie Boca. De nenumărate ori el a povestit despre întâlnirea cu acesta și despre impresia puternică pe care Sfântul Ardealului a lăsat-o asupra sa.

Ultima predică a părintelui

Ultima sa predică a fost în duminica de 26 octombrie 2020, la hramul mănăstirii. „Au făcut boala asta ca o religie. Şi au îndemnat lumea să se închine, dom’ne! Nu vedeţi că o să se lupte să vă închinaţi bolii, să nu i vă mai închinaţi lui Hristos?“, a rostit atunci părintele stareţ.  Ghelasie Ţepeş a fost ucenic al marelui duhovnic Arsenie Boca la mănăstirea Sâmbăta de Sus.  Părintele Ghelasie (Gheorghe pe numele de botez) Ţepeş s-a născut la 27 mai 1962, la Măgheruş, comuna Nadeş din judeţul Mureş, al şaselea copil dintre cei opt copii ai unei familii profund credincioase.

Destinul familiei sale a fost marcat de duhovnicul Arsenie Boca. Mama lui s-a călugărit, devenind Maica Arsenia, cu binecuvântarea părintelui Arsenie Boca. Iar tânărul Gheorghe a intrat în monahism la mănăstirea Sâmbăta de Sus, acolo unde l-a cunoscut pe marele duhovnic. După absolvirea facultăţii de Teologie de la Sibiu, Ghelasie Ţepeş a fost stareţ al Mănăstirii Lupşa din Alba. De aici a plecat cu cinci călugări şi a întemeiat Mănăstirea Sfântul Dimitrie din Sighişoara.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News