Ofițerul Dan Negură de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, adică fosta ”Poliție Economică”, s-a fotografiat cu Adrian Corduneanu, zis ”Beleaua”, fratele celebrului șef al lumii interlope ieșene, Costel Corduneanu, într-o piscină, într-un moment în care ciocnea o halbă cu bere, cu interlopul.

Ancheta derulată la IPJ Suceava a dus la sancționarea disciplinară a ofițerului Negură și mutarea acestuia pe o funcție inferioară, celei deținute. Mai mult, polițistul a fost mutat la alt compartiment al Poliției Suceava, potrivit unor surse de la Ordine Publice, unde va patrula de noapte, pentru asigurarea liniștii publice în oraș.

”Vă comunicăm că în urma cercetării disciplinare efectuate, polițistul a fost sancționat pentru abaterile săvârșite de către Consiliul de Disciplină constituit în acest sens, fiind aplicată sancțiunea trecerii într-o funcție inferioară. În urma aplicării sancțiunii disciplinare, ofițerul a fost retrogradat și trecut pe o funcție cu un coeficient inferior în cadrul unui birou de la nivelul unei subunități, respectiv Poliția Municipiului Suceava”, se arată într-o informare a Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Potrivit presei locale, ofițerul de poliție a contestat amenda în instanță. În prezent, sancțiunea disciplinară împotriva acestuia produce efecte.