Analiștii militari își pun întrebări în privința comportamentului soldaților ruși: Folosesc droguri pentru a lupta ?

Analiștii militari își pun întrebări în privința comportamentului soldaților ruși: Folosesc droguri pentru a lupta ? Sursa foto: Twitter

Mai muți soldați ucraineni susțin că atacurile rusești sunt similare cu cele din filmele cu zombi. Există o serie de explicații posibile. Mulți ucraineni sunt convinși că soldații ruși sunt drogați.

„Cred că li se oferă droguri... probabil nu au nicio motivație să lupte, așa că li se dau droguri pentru a rezista”, a spus un soldat ucrainean. 

Posibilitatea de a fi drogați

Medicamentele de luptă pentru a spori performanța au o istorie lungă. Naziștii au produs amfetamină în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pentru a le oferi rezistență soldaților. Britanicii au produs medicamente care conțineau benzedrină pentru echipajele bombardierelor, dar acestea erau luate doar în condiții extreme. 

Rușii au acuzat Ucraina de multe ori cum că ar folosi droguri și au susținut că au descoperit laboratoare care le produc. Cu toate acestea, nu există o dovadă în acest sens. Chiar dacă în cel de-Al Doilea Război Mondial, diferite națiuni s-au folosit de droguri, Rusia a rămas la o metodă tradițională de a oferi soldaților vodcă. Comandanții le dădeau 100 ml de vodcă zilnic soldaților pentru a rezista la temperaturile scăzute, dar și pentru a le da curaj în luptă. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Rația de vodcă rusească s-a încheiat la ceva timp după cel de-al Doilea Război Mondial și, deși au existat o mulțime de relatări despre comportamentul soldaților, nu a existat nicio dovadă pentru faptul că, și în prezent, Federația Rusă folosește aceeași metodă. Poate exista o explicație diferită în privința comportamentului soldaților.

Comportamentul soldaților ruși

Rapoartele despre soldații ruși care se comportau ciudat nu au apărut până în noiembrie, atunci când a început și sezonul rece. Multe videoclipuri îi prezintă pe soldați în stadii incipiente ale hipotermiei. Această afecțiune este marcată de confuzie, oboseală și mișcări lente. Pentru trupele ruse, condițiile de trai sunt foarte rele, soldații purtând uniforme de bază și dormind în saci de dormit și în corturi improvizate din plastic. 

Există posibilitatea ca unii soldați să fie drogați, însă, rușii fiind forțați să atace, o mare parte din comportamentul lor se poate reduce la simpla oboseală și disperare. Nu este de mirare că sunt sacrificați în luptă. La un moment dat, poporul rus va începe să pună întrebări în privința celui care orchestrează acest măcel, dar mai ales, de ce vrea să comită aceste atrocități, potrivit Meduza.io.