ANALFABEȚII LA PUTERE. Foamea de bani licențiază

ANALFABEȚII LA PUTERE. Foamea de bani licențiază

Universitățile admit studenții analfabeți într-o încercare disperată de a completa avanposturile, spun seniorii din domeniu

Aproape jumătate dintre profesorii de studii superioare consideră că studenții nu au pregătirea necesară pentru studii. ”Prea mulți studenți sunt admiși în universități, deși aceștia sunt aproape analfabeți, și incapabili să scrie corect limba engleză”.

Aproape jumătate dintre profesori cred ca elevii nu sunt bine pregătiți pentru învățământul superior de lașcolile lor și că standardele de intrare au alunecat în ultimii ani în tentativa de a bifa țintele guvernamentale de admitere.

Un număr record de studenți sunt acum înscriși la studii universitare, cu aproximativ 48 la suta mai mult în comparație cu doar cu anii 50 si 14 la suta în plus față de anii70. În cadrul noii legislații din 1999, Tony Blair a stabilit un obiectiv de 50 la sută, mai mulți studenți față de anii 90, și de aici pornește problema, consideră profesorii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sondajul anual Times Higher Education recapitulează intervievați 1.150 din personalul universitar cu privire la locurile lor de muncă, cu cadre universitare care constituie 90 la suta din respondenți, iar aceștia nu sunt de acord cu noua politică.

Unii au sugerat unitatea pentru a obține tineri în universitate, precum și mai mulți studenți străini care plătesc taxe mai mari,dar acest lucru a dus la o scădere inevitabilă în calibrul viitorilor cursanți.  

Mai mulți lectori de la o universitate mare din Londra a spus că se întreba "cum unii dintre studenții noștri [postuniversitari] au primit primele grade, deoarece calitatea lor de limba engleză scrisă este precară".

Guvernul a lansat recent un apel pentru a determina instituțiile de studii să înăsprească criteriile de evaluare, dar efectul generat a făcut ca mai mulți dintre tinerii aderenți la studii superioare să părăsească această inițiativă.

Aproximativ 39 la suta dintre cadrele universitare au considerat că elevii sunt mai puțin capabili sau mai puțin bine pregătiți decât generațiile anterioare., notează Daily Mail.