ANAF cere falimentul unei mari companii din România

ANAF cere falimentul unei mari companii din România Sursa:Facebook Romcab

Romcab SA Târgu-Mureş ar putea intra in faliment dacă cererea ANAF va fi aprobată de Tribunalul Mureș. Compania este unul dintre cei mai mari producători de cablu cu fibră optică din România.

Unul dintre cei mai mari producători de cabluri cu fibră optică din țară, Romcab SA Târgu-Mureş, ar putea intra în faliment. Solicitatea a fost făcută instanței de către ANAF. Compania are datorii de 1 miliarde de lei.

Solicitare în instanță

Compania Romcab SA a notificat Bursa de Valori cu privire la solicitarea declarării falimentului. Instanța nu a stabilit încă un termen pentru judecarea cererii depuse de ANAF.

„Subscrisa Romcab SA aflată în reorganizare judiciară, emitem prezentul raport prin intermediul căruia aducem la cunoștința celor interesați faptul că la data de 02.09.2022 a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Specializat Mureș cererea de faliment formulată de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) Mureș. Precizăm că cererea formulată nu are încă termen de judecată stabilit și nu ne-a fost comunicată”, a transmis compania, într-un mesaj publicat la Bursa de Valori București.

Ne puteți urmări și pe Google News

Companie cu tradiție

Compania Romcab a cerut insolvența la începutul anului 2017, iar în 2021 a revenit la trazacționarea de bursă după ce planul de reorganizare a fost confirmat. În plus, la începutul anului 2022, compania anunța că acționarul majoritar, Sadalbari SRL, a achitat datoria asumată în planul de reorganizare.

Romcab este unul dintre cei mai mari producători de cabluri cu fibră optică din România, iar majoritatea producției merge la export în Germania, Austria, Italia, Ungaria, Cehia, Slovacia sau Bulgaria. Compania produce cabluri, conductori electrici, cordoane de alimentare și cablaje electrice utilizate în domeniul energiei, construcțiilor, fabricarea bunurilor de larg consum, respectiv pieței automotive.

Compania avea, la finele anului trecut, afaceri de 1,8 miliarde lei și un profit net de 59,9 milioane lei. De asemenea, firma are peste 600 de angajați. Romcab are însă și datorii foarte mari, de aproximatv 1 miliard de lei.

Romcab SA s-a constituit prin divizarea parțială a S.C. Electromureș S.A, preluând o parte din patrimoniul acesteia, începând cu data de 1 septembrie 1996, potrivit economedia.ro.