Ca-n filmele cu Raj Kapoor. Amorul dintre Oana Mizil şi Marean Vanghelie n-are loc în Ferentari

Ca-n filmele cu Raj Kapoor. Amorul dintre Oana Mizil şi Marean Vanghelie n-are loc în Ferentari

CA ÎNTR-UN FILM INDIAN. Oana+Marean=LOVE Povestea de dragoste dintre Vanghelie şi aleasa sa nu stârneşte niciun fel de interes în Ferentari.

Idila înfiripată între primarul "care este", Marian Vanghelie, şi urmaşa lui Ştefan cel Mare, prinţesa comunistă Oana Niculescu-Mizil, îi lasă rece pe conaţionalii edilului sectorului 5, din epicentrul cartierului Ferentari. Mai exact, pe locuitorii ghetoului de pe străzile Livezilor şi Tunsu Petre. Cea mai infectă zonă din cartierul de baştină a edilului poreclit "Guagăl". Nucleul dur al votanţilor lui Marean, din arealul unde fostul bişniţar şi-a petrecut copilăria.

Marian, fără şcoală, da’ cu lovele

Marian Vanghelie s-a născut în Ferentari, acum 44 de ani, într-o familie de ţigani şi a copilărit pe străzile acestui cartier rău-famat. Nu i-a placut şcoala, în liceu media cea mai mare având-o la purtare: şapte. De altfel, a terminat liceul la 34 de ani. BAC-ul şi l-a "aranjat" la Snagov pe vremea când era deja primar. A făcut bişniţă pe timpul lui Ceausescu, cu "bomboane agricole", blugi şi ţigări, pe care le vindea la marginea drumului. După revoluţie s-a făcut "om de afaceri", a prosperat, s-a băgat în politică, cărându-i geanta lui Miron Mitrea şi organizând chermezele PSD-ului. A sponsorizat şi onomasticile preşedintelui Ion Iliescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oana, educată şi fiţoasă

Ea s-a născut ca o favorizată a sorţii, fiind nepoata fostului demnitar comunist Paul Niculescu-Mizil. A avut o copilărie lipsită de griji, e o persoană educată şi a beneficiat din plin de privilegiile oferite de statutul bunicului său. A ajuns deputat în sectorul 5, fiind un produs "Garantat Vanghelie". Povestea lor de dragoste, desprinsă parcă din filmele indiene, bomba mondenă a începutului de an, nu-i interesează pe cetăţenii Ferentariului. Ei au probleme cu sărăcia, cu şobolanii şi cu drogurile: "Murim de foame dacă aşa e pe chitanţă!".

VOTANŢII ÎL ÎNŢELEG

"A simţit omu’ că nu mai simte nimic!"

S-a auzit pe strada Livezilor, perpendiculară pe Tunsu Petre, din Ferentari, de amorul dintre Vanghelie şi Oana Mizil? "Da, bineînţeles! E viaţa omului... Am văzut- o la teve. E nepoata lu ăla, Serghei... ", e pus la punct cu mondenităţile Stan Dincă, zis Daniel. Are 38 de ani, e şomer şi la bază e instalator. "Din punctu’ meu de vedere e OK. Oamenii fac ce vor cu viaţa lor. A simţit omu’ că nu mai simte nimic… Casă de piatră şi copii mici!", le urează Daniel celor doi porumbei bruneţei.

Când Stan Dincă e văzut că dă interviu la ziar, în jurul lui se adună o mică galerie. Se simte important şi o dă pe revoluţie: "Să cadă Băsescu! I-a ajuns ciolanu’! Să mai mănânce şi gura la alţii! Da’ oricine e la putere, tot viermi o să fim!".

IDEE. Stan Dincă și cu prietenul Șerban Florin Vanghelie spun că parveniții au stricat cartierul Pâine goală cu salam

"Vanghelie trece p-aici numa’ la alegeri. Ne dă zahăr şi pâine. A venit odată pân’ la colţ!", se bagă în vorbă Şerban Florin Vanghelie, locatar şi el în ghetoul de pe Livezilor. Zice că n-are legătură cu tizul de la primăria de sector: "Dacă eram rudă cu el, nu mai mâncam pâine goală!", se oftică în timp ce muşcă din colţul unei pâini. În plasă are şi salam. Dinţi nu prea are. "I-a pierdut la barbut!", îl toarnă unul. "Bagă «legale» pe venă", îl miştocăreşte altul. L-a votat? "Băga-mi-aş p... în el! Păi, dacă mi-a dat bani, normal că l-am votat! 50 de lei...", se dă singur în gât ştirbul.

A fost o zonă mişto, da’ au stricat-o parveniţii

Stan Dincă are chef de vorbă. Scoate cartea de identitate şi arată ştampilele de vot: "Barem, io sunt patriot. Am votat să schimbăm ţara asta şi noi... Muncă n-avem, case... O să se ajungă la nenorociri! N-o să-l vedem niciodată pe Vanghelie în cartieru’ ăsta uitat de timp! Aici, la ghetouri!".

Spune că, pe timpuri, zona era una rezidenţială: "Aici a fost blocuri de apevişti şi miliţieni! Era de la cap la cap numa’ pomi! Băncuţe, garduri, iarbă. Făcea lumea grătare... D-aia i-a zis Livezilor. Au venit parveniţii şi au stricat tot cartieru’!". Ţi-ar veni să râzi când îl auzi, de nu te-ar ustura nasul de la duhoarea emanată de maldărele de gunoaie. "Vara le mai iau, iarna le lasă la conservat!".

Viaţa în tomberon alegător/căutător

"Oana e bună rău!", salivează Marius, un ţigănuş de 18 ani, când află subiectul discuţiei. O ia repede peste bot: "Ăsta zice că e ospătar pe şantier... Ăsta face tomberoane!".

De fapt, adevăraţii tomberonari sunt douăzeci de metri mai încolo. Scurmă prin gunoi după PET-uri de plastic. Nea’ Nicu, un vlăjgan de 44 de ani, a lucrat la REBU ca încărcător pe maşina de gunoi, de unde a rămas cu o afecţiune pentru fostul obiect al muncii. "Un balot de peturi face 22 de lei. Fac unu’ într-o zi de căutat prin tomberoane... Poţi să iei microb d-aci! Acu’, sunt căutător/alegător!", se ia singur la mişto nea’ Nicu.

Într-un copac e înfipt un şuriu. Adică un cuţit improvizat cu plăsele din izolirband. Daniel, ghidul, râde: "P-aici nu se trece!".

CONTROVERSE

De Oana n-au auzit mulţi, chit că e deputat de Ferentari. De nunta cu Vanghelie nu le pasă. Ponta e o "poantă" şi Antonescu îi sperie

"Să plece ăştia cu televiziunea, beli-mi-ar p...!", se umflă muşchii pe unul când vede camera video. "Dă-l în kilu’ meu că mă-nervează! E ţigan prost, beţiv, alcoolic notoriu!", te linişteşte Daniel. Un şoarece trece, la pas, pe lângă noi. "Avem şobolani en-gross şi en-detail! Stau cu noi pe bancă. Îl sperii şi el se uită la tine. Parcă-ţi vorbeşte!", descrie ghidul obiceiurile rozătoarelor din zonă.

Natural, discuţia deviază spre "revoluţie". Marius, vecin cu Daniel, îl corectează: "Nu-i revoluţie, e miting! Revoluţia înseamnă că a fost lovitură de stat! Să-l dea jos!". Spiritele se încing când vine vorba de un înlocuitor pentru Băsescu. "Aici suntem toţi ţigani, sută la sută! Da’ mai stau şi români! Ponta e o «poantă »! Antonescu? O să ne dea foc, cum a făcut şi ălălalt care i-a omorât pe ţigani!", spune Andrei, 28 de ani, de meserie finisor- constructor: "Da’ nu vreau la ziar, că sunt «solicitat»!".

"Lu’ Oana îi dă «rame», frate!"

Pe Livezilor, chiria la una din garsonierele confort trei costă între 200 şi 300 de lei. Andrei e supărat: "Mi-a făcut igrasie. Astă-vară ziceai că-i CityMall!". Daniel îl completează: "Acolo dormi, te speli, mânânci, te caci!". Lui Andrei îi trece năduful repede: "Vanghelie merită să fie şi-n continuare primar... Mă vezi cu faţa asta, da’ crezi că dacă-s urât, sunt şi prost? De Oana asta n-am auzit. Asta-i treaba. Îi dă «rame», frate!".

Sugestie: în loc de nuntă, curăţenie în ghetou

Tanti Geta, o pirandă de 64 de ani, a ieşit cu Becky, căţelul ei, ca să-şi facă potaia nevoile afară: "E balamuc aicea, mizerie… Ne-a umplut şobolanii şi drogaţii. Intră peste noi în casă şi fură. Păi, pe mine mă arde ce f… Vanghelie, când mie mi-a furat pantofii de la uşă şi hainele din dulap să-şi ia droguri! Să nu facă nuntă, să vină să facă curat aici! Că de-aia e primar". Daniel o aprobă foarte serios: "«Legalele» astea ne omoară... Fură drogaţii, că în fiecare bloc e... Îşi bat părinţii, le iau banii, îşi cumpără droguri şi-n şase luni sunt în pământ. Se aruncă după bloc!".

Pe lângă noi, o căţea cu coada pe sus e urmărită în goană, cu maxim interes, de o haită de maidanezi. Iar e nuntă în cartier.

PĂRERI

"Pe vremea lui Ceauşescu, Vanghelie vindea seminţe, blugi, bilete la cinema la filme indiene, cum era p-atunci. Era lângă maică-mea în Piaţa Progresului.“ MARIAN, fiul unei vânzătoare de "bomboane agricole" în zona Rahova "Să fie sănătos cu tot cu femeie... Dacă omul e în stare şi are bani, să ţină şi două sute!“ MARCEL COJOCARU, pensionar de 67 de ani, fost sudor "Mie îmi place de Vanghelie că a oferit facilităţi. În campanie a făcut curăţenie, a dat nişte ajutoare sociale, alimente. De Oana Mizil n-am auzit.“ ANDREI, finisor-constructor, în prezent fără lucrare O IUBIRE PSD-ISTĂ

Marian cel tandru şi Oana cea Mare şi liberă

Marian Vanghelie a recunoscut că trăieşte un "love story" cu Oana Mizil la începutul acestei săptămâni. Cei doi au fost surprinşi în tandreţuri de paparazzi, într-o excursie pe care au făcut-o în munţii Alpi din Franţa.

"Relaţia mea cu Oana este foarte naturală şi normală! Ceea ce dumneavostră nu ştiţi este că atât eu cât şi doamna Oana suntem liberi în acest moment. Nu trebuie să anunţăm public în ce fel suntem liberi sau nu. În continuare, relaţia nostră o să fie discretă", a spus amorezatul Vanghelie.

Iubita, Oana Mizil, după ce la un moment dat a negat orice relaţie cu edilul sectorului 5, catalogând totul drept o minciună, în cele din urmă a recunoscut pentru că i s-a părut firesc să îl lase pe el "să-şi asume relaţia, bărbăteşte".

"Apreciez la el bărbăţia, onestitatea, ambiţia şi faptul că îşi asumă faptele şi opiniile fără a da înapoi. Dar, mai ales, îmi place la Marian tandreţea cu care mă înconjoară şi pe care nu o bănuiam la prima vedere. Este un om inteligent şi un bărbat de încredere", a spus Oana Mizil.

Dacă cei doi s-ar căsători, Marian Vanghelie ar intra într-o familie istorică, întrucât Oana s-a autoproclamat descendentă a lui Ştefan cel Mare.

“Nu mi-am planificat să mă îndrăgostesc, nu am ales când, cum şi de cine. Relaţia mea cu Marian a venit de la sine şi nu ne-a întrebat din ce partid suntem şi dacă votăm pro sau contra. Din fericire, atât eu cât şi el eram oameni liberi de destul de mult timp. Relaţia noastră nu este adulterină, nu facem rău nimănui", a mai spus Oana Mizil. CU FOC. Regele grătarelor electorale sfârâie de dragoste. Oana i-a pus muștar la inimă

Citiţi şi:

  • Marian Vanghelie, despre relaţia cu Oana Mizil: "Nu vreau să mă transform în Irinel Columbeanu"
  • Oana Mizil şi Marian Vanghelie, love story-ul anului 2012. Căsătoria?
  • Cu cine a mai fost Vanghelie în Cuibuşorul de nebunii
  • De ce costă 80.000 de euro cuibuşorul de nebunii din Munţii Alpi unde s-au iubit Marian Vanghelie şi Oana Mizil. Vezi de ce s-a supărat Serghei Mizil!
  • Oana Mizil: cum a ajuns o prinţesă comunistă urmaşa lui Ştefan Cel Mare