Americanii ne plătesc penalități. Ce afacere s-a terminat cu despăgubiri. În joc o suma uriașă

Americanii ne plătesc penalități. Ce afacere s-a terminat cu despăgubiri. În joc o suma uriașă

Concernul american General Dynamics a fost nevoit să plătească penalităţi de opt milioane şi jumătate de euro către Ministerului Apărării Naţionale pentru întârzierea înregistrată în livrarea blindatelor Piranha 5.

Primele transportoare blindate Piranha 5 vor fi livrate Armatei României abia anul viitor, în ianuarie, cu o întârziere de aproximativ un an față de contractul inițial.

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, a declarat că noul termen a fost propus chiar de firma americană.

„Am avut o întâlnire cu reprezentanții firmei General Dynamics Europa și au venit cu un master plan prin care au garantat că în luna ianuarie vom avea primul lot de transportoare și nu mai târziu de finele lunii februarie va fi finalizat procesul de recepție cantitativă la prima unitate destinată să aibă în dotare aceste mașini de luptă”, a declarat generalul Nicolae Ciucă la Radio România Actualități.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit prevederilor din contract, firma americană a achitat deja Ministerului Apărării Naționale penalități în valoare de 8,5 milioane de euro pentru întârzierile de livrare.