„Presa descrie în general Black Lives Matter ca fiind un grup militant sau o mișcare de protest”, a spus Carlson, în cadrul emisiunii sale de luni. „Dar aceasta este o miciună prin subestimare. Black Lives Matter nu este o adunare de manifestanți cu pancarte. Nu este un grup de lobby politic obișnuit, ca Planned Parenthood sau NRA (National Rifle Association)… El acționează pentru a schimba țara și apoi pentru a o controla. Este un partid politic.”

Și ziaristul de la Fox a continuat:

„În prezent, Black Lives Matter este probabil partidul cel mai puternic din Statele Unite. Nimeni nu o spune cu voce tare, dar politicienii înțeleg perfect acest lucru. Mai mult decât orice altceva, ei sesizează puterea – o pot mirosi de la mare distanță. De aceea fac coadă pentru a se pleca în fața Black Lives Matter.”

Realizatorul TV i-a arătat cu degetul deopotrivă pe Republicani și pe Democrați, care se pleacă în fața noului partid. Senatorul Mitt Romney, fost candidat al Republicanilor în alegerile prezidențiale, a participat la un marș de protest al BLM zilele trecute.

„Liderii Republicani se laudă cu puternicele lor convingeri conservatoare, dar mai ales doresc să facă parte din echipa câștigătoare, indiferent care este aceasta”, a spus Carlson.

„De aceea, se gândesc de două ori înainte de a ofensa China. De aceea, când Black Lives Matter le spune să cadă în genunchi, o fac.”

Iar ziaristul a adăugat:

„Când stai să te gândești, este destul de straniu. Dacă liderii BLM sunt actori politici, și, prin definiție, sunt, ai avea dreptul să exprimi orice opinie la adresa lor.”

„Imaginați-vă o lume”, a zis Carlson, „în care ești pedepsit pentru că ai pus în discuție comportamentul președintelui sau pentru că l-ai criticat pe primarul local. Probabil că nu vă puteți imagina, pentru că acest lucru ar fi prea bizar. Ar fi atât de ne-american. Dar probabil că în această situație ne aflăm acum. Black Lives Matter a schimbat regulile, iar prima regulă nouă este aceasta: Nimeni nu are voie să critice Black Lives Matter.”

„Poți fi dat afară de la serviciu, dacă nu te supui. Mulți americani au fost.”

Printre acești americani, amintește Fox News, se numără o directoare de școală din Vermont, care a postat pe pagina sa personală de Facebook despre importanța de a proteja deopotrivă viețile persoanelor de culoare cât și poliția. Inspectorul local pentru educație a calificat această postare drept „pur și simplu rasistă”.

La fel, Federal Reserve Bank din Chicago a rupt contractul cu unul dintre experții săi, un profesor de economie la Universitatea din Chicago, care a susținut că mișcarea BLM s-a „torpilat singură” sprijinind „haștagul pentru oprirea finanțării poliției”.

„Black Lives Matter se bucură în prezent de o imunitate aproape totată la orice fel de critică”, a spus Carlson. „Acest lucru este fără precedent pentru o mișcare politică, dar Black Lives Matter este mult mai puternică decât atât. De una singură, a modificat întregul nostru cadru moral…”

„A afirma acum egalitatea fundamentală a tuturor oamenilor este considerat a fi limbaj dușmănos. Poți să fii concediat dacă spui asta. Repet, mulți au fost concediați. Ne aflăm într-un moment periculos.”