Evenimentul Zilei > Actualitate > Amenzi USTURĂTOARE pentru cei care dau bani cerșetorilor
Amenzi USTURĂTOARE pentru cei care dau bani cerșetorilor

Amenzi USTURĂTOARE pentru cei care dau bani cerșetorilor

Autoritățile din Veneția și Verona au stabilit amenzi piperate pentru cerșetori, într-o încercare de a curăța străzile de oamenii care cer banii. Mai mult, vor fi amendați cu sume cuprinse între 25 de euro și 500 de euro și cei care încurajează cerșetoria dându-le oamenilor străzii bani.

„Poliţia locală va fi responsabilă cu monitorizarea cerşetorilor, iar cei care vor încuraja această manifestare, din milă, vor fi fotografiaţi şi apoi legitimaţi, urmând ca ulterior să primească amenda prin poştă”, a declarat un consilier local al Veronei.

Campania prin care se dorește descurajarea cerșetoriei s-a extins în mai multe orașe. De exemplu, în fața unui supermarket din provincia Emilia Romagna, un oraș de 134.000 de locuitori, a fost postat mesajul: „Clienții sunt rugați să nu fie generoși cu cerșetorii din fața magazinului, aceștia câștigă între 60 și 100 de euro pe zi, cât un muncitor calificat italian”.

Reprezentanții magazinelor spun că cerșetorii le alungă clienții. „Vin la program ca şi noi şi, când pleacă în concediu, trimit alte rude în locul lor şi ameninţă alţi cerşetori care vin să ceară de pomană”, a declarat reprezentantul unui supermarket din Catania, potrivit Agerpres.