Amenințarea bate la ușă. Pentagonul trebuie să crească producția armelor hipersonice

Amenințarea bate la ușă. Pentagonul trebuie să crească producția armelor hipersonice Sursa: Arhiva EvZ

Departamentul Apărării trebuie să își mărească producția de arme hipersonice și să continue să caute tehnologii disruptive.

Statele Unite trebuie să progreseze rapid

Volumul contează atunci când vine vorba de arme hipersonice atât din motive tactice, cât și strategice. Singura modalitate reală de a preveni un atac ar fi să îl descurajezi cu un răspuns la fel de puternic. Acest lucru este adevărat atunci când vine vorba atât de opțiunile de arme convenționale, cât și de cele nucleare. Acest adevăr subliniază necesitatea producției accelerate de noi rachete hipersonice.

Forțele Aeriene ale SUA înregistrează progrese rapide cu arma sa de răspuns lansată în aer, un proiectil hipersonic conceput pentru a fi lansat dintr-o aeronavă. Între timp, armata raportează că este pe cale să livreze noua sa armă hipersonică cu rază lungă de acțiune până în 2023. Pentagonul trebuie să aibă nu numai arme hipersonice operaționale, ci și un număr mare din ele pentru a rivaliza sau a descuraja China.

Recentul test al Chinei pentru un vehicul hipersonic cu alunecare a primit o atenție masivă. Testul a demonstrat că Statele Unite au rămas în urma Chinei în producția și desfășurarea de rachete hipersonice, au spus cei de la The National Interest.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Suntem pe cale să producem două arme hipersonice pe lună. Trebuie să creștem producția până la zece arme hipersonice pe lună. Chinezii nu vor fi speriați de câteva zeci de rachete pe an”, a declarat Dr. Michael Griffin, fost subsecretar al Apărării pentru Cercetare și Inginerie, în timpul unui eveniment la Centrul de descurajare al Alianței pentru Arme Nucleare Avansate numit „Implicații politice ale armelor hipersonice și descurajare nucleară strategică”.

Cea mai mare îngrijorare

De asemenea, Griffin a subliniat necesitatea de a descoperi tehnologii disruptive pentru a dezvolta noi generații de arme hipersonice. „Trebuie să facem un test pe săptămână și nu un test pe trimestru”, a adăugat Griffin.

Acest efort capătă un nivel și mai mare de urgență în contextul recentului test al Chinei asupra unui vehicul de alunecare hipersonic despre care se spune că este capabil și din punct de vedere nuclear.

Cea mai mare îngrijorare, a spus Griffin, este că noua armă chineză pare să funcționeze cu capacitate foarte mică pentru o perioadă lungă de timp. Acest lucru permite armei să optimizeze țintirea, să schimbe cursul dacă este necesar și să ajungă la unghiuri de atac neașteptate. „Preocuparea mea este că, odată ce vă aflați pe orbită, puteți ateriza de-a lungul azimutului dorit”, a spus Griffin.