Amendă pentru cei care stau la bloc. Ce nu ai voie să cari cu liftul. Administratorul poate chema și poliția
- Emma Cristescu
- 19 noiembrie 2022, 07:03
Cei care stau la bloc riscă amenzi uriașe dacă nu respectă anumite reguli. Administratorul poate chema și poliția în cazul în care vede că ai deranjat vecinii sau ai distrus scara blocului.
Persoanele care aleg să își renoveze apartamentul trebuie să respecte o serie de reguli stricte pentru a nu se alege cu amenzi uriașe. O femeie din București s-a trezit cu poliția și cu o sancțiune mare după ce și-a supărat vecinii.
Ea a cărat cu liftul molozul din apartamentul renovat și s-a ales cu o amendă de 400 de lei. Femeia a declarat că nu a știut de această regulă și că nu a crezut că va deranja așa tare vecinii sau administratorul.
„Unde am greșit? De curând, am cumpărat un apartament în București, la etajul 5 al unui bloc de 10 etaje. A trebuit cojit până la placă, deoarece era îngrozitor de vechi și insalubru.
Astăzi, am chemat 3 persoane cu o dubă pentru a căra, din apartamentul în renovare, un număr de 50 de saci cu moloz și spărturi de gresie. După 30 de minute de cărat saci, cu liftul (care la nevoie era lăsat să fie folosit de locatari) am auzit scandal la parter. Era administratoarea chemată de un vecin de la parter, care striga că s-a făcut mizerie în lift și drept urmare a blocat liftul, a chemat poliția și am primit amendă 400 de lei pentru mizeria din hol, praf mai ales. Urma a fi șters când terminam. Oricum am curățat.
Vecinul mi-a spus că nu am voie să folosesc liftul pentru cărat, doar pe scări, (5 etaje cu saci grei de câte 30 de kg.??? ). Că liftul este doar pentru persoane. Că cine are câini plătește în plus la lift. Că trebuia să chem de la salubritate, dar salubritatea nu intră și în bloc”, a scris femeia pe grupul Asociații de proprietari din România.
Vecinii de la bloc, deranjați de mizerie
Mai mulți internauți care locuiesc la bloc au declarat că liftul este doar pentru persoane și că femeia a meritat această amendă. „Liftul este pentru persoane, nu pentru materiale de construcții, ap. electrocasnice, mobilă etc. Din păcate ați fost amendat corect. Nu vă sfătuiesc să contestați PV-ul în instanță. Aveți 15 zile să plătiți 2000 de lei. În blocurile unde există camere de supraveghere și firme de pază angajate se oprește liftul de ori cate ori se observă astfel de practici”, a scris cineva.
Ce faci dacă primești amendă
O altă persoană care stă l-a bloc a sfătuit-o pe femeie să facă contestație. „1. Contestați în instanță amenda;
2. Solicitați președintelui de asociație, în baza articolului 28 din legea 196/2018, copie a tuturor hotărârilor asociației. O să plătiți copierea acestora;
3. Solicitați, în baza aceluiași articol, o copie a regulamentului asociației;
4. Faceți apoi o plângere penală de abuz în serviciu în sarcina administratorului și a agenților de poliție”, a spus aceasta.
„S-a făcut un abuz, atât din partea administratorului, cât și a poliției. Faceți contestație la amendă. Este normal să cărați sacii cu liftul. Condiția este să nu depășiți greutatea admisă. Bănuiesc că nu i-ați cărat toți odată. Și dacă s-a făcut mizerie puteați să măturați și să spălați dacă era cazul. Mai sunt și oameni plini de zel și au impresia că ei au dreptate. Cei de la salubrizare preiau sacii din față blocului contra cost”, a scris o altă persoană.