AMENDĂ COLOSALĂ pentru o TELEVIZIUNE MARE din România. Un membru din CNA a explicat MĂSURA DURĂ: "Ore şi ore în şir de afirmaţii de genul "OAMENII LUI SOROS", "infiltraţii lui Soros", "PLĂTIŢI DE SOROS"

AMENDĂ COLOSALĂ pentru o TELEVIZIUNE MARE din România. Un membru din CNA a explicat MĂSURA DURĂ: "Ore şi ore în şir de afirmaţii de genul "OAMENII LUI SOROS", "infiltraţii lui Soros", "PLĂTIŢI DE SOROS"

Fostul jurnalist a ținut azi, pe Facebook un veritabil Live Text despre culisele ședinței CNA

Iată ce scrie Radu Herjeu: „În sedinta de azi am propus si au fost votate urmatoarele sanctiuni, in principal pentru incalcarea legislatiei privitoare la informare corecta, concret, campaniile din media care l-au vizat pe Soros si pe oamenii sai: 10.000 pentru B1 TV și 5000 pentru Realitatea TV. Am votat amenda de 100.000 de lei pentru Romania TV. (…) Am vizionat o mostra de manipulare de peste Ocean, care da clasa celor de la noi (am scris despre ea cand a fost difuzata si pe un post romanesc). Doar ca America nu e Romania, noi mai avem inca multe de invatat despre democratie si raportarea la mass-media. (…) o meteahna a televiziunilor romanesti: aruncarea in spatul public a tot felul de acuze la adresa unor persoane, dupa care moderatorul pune intrebarea de forma "Aveti dovezi?", la care invitatul zice ca da, si... ii da bataie in continuare! Sau spune ca "toata lumea/ presa vorbeste despre asta", ca pe un argument suprem, dovada irefutabila ca afirmatiile sunt corecte! (…) sigur, poti sanctiona si sanctiona si sanctiona pana la inchidere unor posturi de televiziune pentru manipulare, propaganda si dezinformare. Sau pentru programe care afecteaza minorii. Locul lor va fi luat de alte posturi. Problema principala e in sistemul de invatamant, incapabil sa construiasca un alt fel de societate. Eu nu cred ca in alte tari astfel de lucruri in media sunt inimaginabile pentru ca le e frica de amenzi, ci pentru ca exista o alta mentalitate, o alta educatie, un alt tip de asumare a responsabilitatii, atat in randul celor care muncesc in televiziuni, cat si in randul telespectatorilor! (…) ore si ore in sir de afirmatii de genul "oamenii lui Soros", "infiltratii lui Soros", "platiti de Soros". Daca inlocuiesti sintagma cu "blonzii" sau "corporatistii"... Iti dai seama ca nu exista nicio acuzatie concreta acolo. Ci doar o anatema aruncata la gramada. Intrebarea e de ce a prins atat de tare si in ce masura poate fi asimilata includerea intr-o anumita categorie cu o culpa sau cu o acuzatie care trebuie dovedita. Sigur ca vorbim desprre un anumit tip de manipulare, identica celei cu "comunistii"...”.

 

Ne puteți urmări și pe Google News