Gigantul motor de căutare Google a decis să marcheze împlinirea a 115 ani de la naşterea unei aviatoare celebre printr-un logo deosebit.
Amelia Earhart a fost un pionier al aviaţiei şi o militantă pentru drepturile femeilor. În logo-ul celor de la Google, Amelia Earhart este reprezentată în timp ce se urcă într-un avion, echipată într-un costum de pilot. Pe avionul Ameliei Earhart apar înscrise literele GGLE.
Un prestigios premiu ştiinţific îi poartă numele

În onoarea Ameliei Earhart este decernat, anual, un prestigios premiu ştiinţific, care recompensează  tinerele femei pentru excelenţa în lucrări ştiinţifice legate de domeniul aeronautic şi spaţial.
Anul acesta, premiul a fost câştigat de o româncă, Georgia Deaconu, doctorandă la Universitatea din Toulouse. Georgia s-a născut la Ploieşti, în urmă cu 26 de ani, iar în România a studiat la Universitatea Politehnică din Bucureşti, a câştigat premiul pentru cercetările privind autonomia traiectoriilor sateliţilor pe orbită.

Prima femeie care a traversat Oceanul Atlantic
Amelia Earhart a urcat pentru prima oară, nu ca pilot ci doar ca pasager, în anul 1920. Acesta a fost momentul care a determinat-o să devină pilot. În anul următor, fără ajutor din partea familiei, ea a reuşit să ia primele lecţii de zbor.
În doar şase luni de la acest moment, Amelia Earhart şi-a cumpărat un avion Kinner Airster. Nu a durat mult şi a doborât recordul la care zburase vreodată o femeie la acea vreme, altitudine de 4.300m.
Amelia Earhart a mai fost şi prima femeie care a traversat Atlanticul, chiar de două ori. Pentru acest lucru a primit medalia de aur National Geographic Society de la preşedintele american.
Amelia Mary Earhart s-a născut pe 24 iulie 1897 la Atchinson în Kansas, Statele Unite şi încă de mică a părut atrasă mai mult de "lumea băieţilor", jucându-se adesea cu puşca, căţărându-se în copaci sau colecţionând insecte.
Amelia, poreclită de familie şi prietenii din copilărie "Meeley", a avut prima experienţă aviatică pe 28 decembrie 1920, când a vizitat împreună un aerodrom unde Frank Hawks i-a oferit acesteia un zbor, care i-a schimbat perspectiva asupra modului în care doreşte să trăiască viaţa. Astfel, începând cu 3 ianuarie 1921 ea a început să ia primele lecţii de zbor la Kinner Field, lângă Long Beach.
În 1937, la 41 de ani în timp ce încerca să facă înconjorul globului într-un Purduefunder Lockheed Model 10 Electra, toate comunicaţiile i s-au oprit în timp ce zbura peste Oceanul Pacific în zona insulei Howland. Trupul ei nu a fost găsit niciodată, însă a fost declarată decedată în absenţă împreună cu navigatorul ei Fred Noonan.
<iframe src="http://www.youtube.com/embed/dAP9IBnYlm4" frameborder="0" height="360" width="633"></iframe>