O bătrână din județul Alba, cu insuficiență respiratorie și tensiunea arterială mică a sunat la 112 si a cerut ajutor, potrivit alba.transilvania-tv.ro. Din cauza faptului că ambulanța nu putea ajunge în cătunul unde locuia bătrâna, ambulanțierul Dumitru Ignat a luat o decizie crucială în ceea ce o privește pe aceasta. Conștient de faptul că starea bătrânei se poate agrava dacă nu acționează cât mai repede, medicul a cărat-o pe aceasta în spate până la maşină, din cauza drumului impracticabil.

Cu toate acestea, ambulanțierul va trebui să dea cu subsemnatul la superiori pentru nerespectarea protocolului, potrivit Observator TV.

Colegii lui Igant sunt indignaţi de faptul că, în loc să fie felicitat pentru dedicaţia de care a dat dovadă faţă de pacient, este luat la întrebări de ce nu a respectat protocolul şi nu a aşteptat un echipaj SMURD, precizeză sursa citată.

„Mașina ambulanței nu a reușit să urce până la casa femeii. În aceste condiții, echipajul s-a deplasat pe jos, transportând și trusele de intervenție necesare. Impresionați de situatța gravă în care se afla bolnava, ambulanţierul Dumitru Ignat a luat pacienta în spate şi a cărat-o aproape jumătate de kilometru, până la ambulanță, iar asistenta Geta Ciorea a dus trusa, monitorul și butelia de oxigen. Au reușit să ajungă rapid la Spitalul Orășenesc Câmpeni unde moața din Apuseni primeste acum îngrijiri medicale”, a declarat medicul de urgenţă Călin Potor, imediat după operațiunea anevoioasă de salvare.