Evenimentul Zilei > Politica > Ambasadorul RUSIEI la Bucureşti: „Rusia NU este o AMENINŢARE pentru România, DAR LĂRGIREA NATO e INCORECTĂ!”
Ambasadorul RUSIEI la Bucureşti: „Rusia NU este o AMENINŢARE pentru România, DAR LĂRGIREA NATO e INCORECTĂ!”

Ambasadorul RUSIEI la Bucureşti: „Rusia NU este o AMENINŢARE pentru România, DAR LĂRGIREA NATO e INCORECTĂ!”

Ambasadorul Federaţiei Ruse – Valery Kuzmin – a susţinut miercuri, la Craiova, că Federaţia Rusă nu reprezintă o ameninţare pentru România, dar a considerat şi continuă să considere „această lărgire a NATO incorectă, care subminează condiţiile şi spiritul actului din 1996 dintre Rusia şi NATO”.

"Este o chestiune a voastră internă şi de răspundere a voastră ca ţară, acesta este un lucru intern. Eu pot doar să subliniez că Rusia nu reprezintă nicio ameninţare pentru voi şi nu are niciun plan de ameninţare. În ceea ce priveşte apropierea NATO de frontierele ruseşti, acest proces este de destul de lungă durată, nu a început nici ieri, nici cealaltă zi, şi nu după ofensiva preşedintelui Georgiei, Saakaşvili, în oraşul paşnic din Osetia de Sud, ci cu mult timp în urmă. Rusia a considerat şi continuă să considere această lărgire a NATO incorectă, care subminează condiţiile şi spiritul actului din 1996 dintre Rusia şi NATO şi este bazată pe o chestiune cu totul incorectă şi aprecierea situaţiei incorectă", a precizat ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, citat de Agerpres.

Ambasadorul rus a vizitat miercuri municipiul Craiova unde a avut o întâlnire cu preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, primarul interimar al Craiovei, Mihai Genoiu, la finalul căreia a avut o întâlnire cu presa. Valery Kuzmin a susţinut şi prelegerea "Politica externă a Rusiei de la începutul Războiului Rece până în prezent", la Biblioteca "Alexandru şi Aristia Aman" şi a avut o întâlnire cu reprezentanţi ai oamenilor de afaceri.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: