Ambasada Statelor Unite la București salută progresele României cu privire la lupta împotriva traficului de persoane

Ambasada Statelor Unite la București salută progresele României cu privire la lupta împotriva traficului de persoaneSUA-România. Sursa foto: Grafikwebvideo | Dreamstime.com

Lucian Bode a anunțat, ieri, că țara noastră nu se mai află pe lista de supraveghere, potrivit raportului publicat de Departamentul de Stat al SUA. Executivul și-a intensificat eforturile de monitorizare și prevenire a traficului de persoane prin planuri de acțiune bine puse la punct.

Într-o postare pe pagina de Facebook, Ambasada Statelor Unite la București a salutat publicarea raportului potrivit căruia țara noastră a făcut progrese semnificative privind combaterea acestui fenomen.

„Raportul reprezintă un element esențial al eforturilor noastre de a combate flagelul traficului de persoane și al sclaviei moderne, în toate formele pe care le îmbracă”, se arată în postarea Ambasadei SUA.

De asemenea, ambele state trebuie să facă mai mult pentru a preveni traficul de persoane și să ajute victimele să își revină după o asemenea experiență traumatizantă.

Cei care își tratează semenii ca pe o pradă trebuie să ajungă în fața Justiției

„S-au făcut progrese reale, în ceea ce privește eforturile sporite ale instituțiilor din domeniul aplicării legii, asigurarea unui nivel mai ridicat de protecție și asistență pentru persoanele exploatate – mai ales pentru victimele minore și în privința măsurilor preventive”, au mai precizat reprezentanții Ambasadei Statelor Unite.

Pentru implementarea de măsuri suplimentare, în România a semnat un parteneriat cu International Justice Mission, Organizația Internațională pentru Migrație și cu numeroase ONG-uri, lideri și funcționari publici.

Mai mult, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat că va susține orice măsură care va combate traficul de persoane. De asemenea, printre cei care s-au implicat se numără Secretarul de Stat din Ministerul Afacerilor Interne, Romania Bogdan Despescu, a Consilierei de Stat Maria Madalina Turza, a Procurorului General Gabriela Scutea Ministerul Public, a Procurorului-șef al Direcției pentru Investigarea Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Oana Pâțu și a Directorului Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane  Maximilian Nicolae. Facem apel la acești reprezentanți oficiali să continue progresele și această luptă importantă.

Ieri, Lucian Bode a anunțat că România a fost scoasă de pe lista de supraveghere datorită progreselor semnificative din ultimul an în ceea ce privește creșterea numărului de investigații și adoptarea unei legislații prin care sunt protejate persoanele vulnerabile.